Edinilen bilgilere göre, ambulans sürücüsü Furkan Karaaslan, Paramedik Mehmet Bedirhan Akgün ve Paramedik Emre Sarıcı saldırıya uğradı.

Ambulans Personeli Darp Edildi

Ambulansın önü kesildikten sonra saldırganlar, sağlık personeline fiziksel şiddet uyguladı. Sürücü Furkan Karaaslan ve paramedikler Mehmet Bedirhan Akgün ile Emre Sarıcı darp edildi.

Sağlık Müdüründen Kınama

Olayla ilgili olarak Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiypok, bir açıklama yaptı. Derdiypok, "İlimiz Merkez 4 ASHi nöbetçi personeli sürücü Furkan Karaaslan, Paramedik Mehmet Bedirhan Akgün ve Paramedik Emre Sarıcı, görevleri başında, saat 11.30 sularında hastalarını ambulans içerisinde taşıdıkları sırada, yollara kesilmek suretiyle fiziksel şiddete maruz kalmışlardır. Sağlık başta olmak üzere, her alanda şiddetin karşısında yer alan bir anlayışla, bu tür kabul edilemez olayların benzerlerinin yaşanmaması ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için görevini fedakarca ifa eden personelimize yapılan bu elim hadiseyi şiddetle kınıyoruz" dedi.

Saldırganların Kimliği Henüz Belirlenemedi

Saldırganların kimlikleri henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık personeline yönelik bu tür saldırıların önlenmesi ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Korkunç Kaza! Otomobil Ağaçta Saplandı! Korkunç Kaza! Otomobil Ağaçta Saplandı!

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA