Zonguldakspor’u o yıllardaki adıyla “1. Ligde” fırtınalar estirdiği dönemden itibaren takip ederim.

Yani sene 1974 şampiyon Zonguldakspor.

TTK’da 30 binin üstünde madenci çalışıyor.

Madencilerden kesilen aidatlar kulübün kasasına girdiğinden maddi sıkıntının olmadığı dönemler.

Üst düzey takımlardan en klas futbolcuyu parayı basıp alabiliyordu.

Paradan yana sıkıntı olmadığından takım her sene ligde çok rahat bir sezon geçiriyordu ve hatta bir dönem şampiyonluk potasına dahi girerek İstanbul basınına manşet olmuş ve “Madenciler geliyor” başlığıyla her yeri titretmişti.

Aradan yıllar geçti ve bazı nedenlerden dolayı takım 2. Lige düştü. Rahmetli Başkan Şemsi Denizer döneminde madencilerden kesilen paralar da sendika vakfına döndürülünce şatafatlı dönemler bitti ve takım sırasıyla amatör kümeye kadar düşüverdi.

TRT’nin hatasını Zonguldakspor taraftarı düzeltti! TRT’nin hatasını Zonguldakspor taraftarı düzeltti!

Düşenin dostu olma misli bu şanlı kulübe Demir Madencilik şirketi sahip çıkarak amatör kümeden aldı üst üste şampiyon yaparak 2. Lige kadar çıkarmayı başardı.

Bu ligde 8 yıl kadar idare etti ama her sezon ekonomik kriz had safhada ayakta kalmaya çalıştı ta ki geçen sezon 1 puan yüzünden 3. Lige düşüverdi.

Gelelim şimdiki duruma.

Demir şirketler grubunun genç ve yetenekli ismi Harun Demir başkanlığı ele aldı. Kulübün adı kendine yakışır şekilde Zonguldakspor FK olarak değişti.

Harun Demir de her anlamda çok güzel hareketler yapmaya başladı. Birlik ve beraberliği ön plana çekerek yeni yönetimiyle yepyeni bir takım oluşturuldu.

Sil baştan bir Zonguldakspor FK. Kulübü var şimdi.

Yeni bir hoca yeni bir takım.

Herkes “nasıl olacak?” endişesi içinde beklerken Harun Demir başkanlığındaki yeni oluşum yeni sezona fırtına gibi başladı ve geride kalan 4 maçta 10 puan toplayarak zirvede “Ben de varım” dedi.

Hal böyle olunca büyük Zonguldakspor taraftarları da kenetlenerek her zamanki gibi içeride ve dışarıda takımı yalnız bırakmadı ve bırakmayacak. Hedef zirve olunca özellikle iç sahadaki maçlarda stat dolmaya başladı başlayacak.

Taraftar her zaman ne ister takımlarını yukarıda görmek ister. Şimdi böyle bir başarı öne çıktığına göre bu haftaki Kırıkkalespor maçında da stadın dolması gerekiyor. 12. Gücü arkasında gören futbolcular da 2 kişilik oynayarak maçı da mutlaka alarak kayıpsız olarak yoluna devam edecektir.

Güzel bir sezon olur böyle inanıyoruz. Nasıl başlarsan öyle devam edersin. Buradan çiçeği burnunda genç Başkan Harun Demir’i ve yeni yönetimi yürekten kutluyorum.

Yakalanan bu güzel hava hiç sönmesin. Hatta bu hava fırtınaya dönsün ki, rakiplerinin tozunu dumanını atsın.

Bu sezon ilk defa takımı seyredeceğim. Cumartesi günü saat 15.30’da oynanacak olan Kırıkkale maçında bende tribündeki yerimi alacağım. Güzel bir futbolla bu güzel başlangıçların devam etmesini yürekten temenni ediyorum. Vurduğunuz gol olsun 3 puan bizim olsun başarılar…

Editör: İrem Karagöz