WhatsApp ihbar hattına yapılan bir şikayette, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Filyos'a beş kilometre uzaklıktaki Derecikören köyünde yaşanan doğa katliamına vatandaşlar tepki gösterdi. Şikayette bulunan vatandaş, çevrenin tamamının incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"İzin Alınmadan Kesilen Ağaçlar Var"

Tepkili vatandaş, "Biz hizmetlerden memnunuz. Ancak izin alınmadan kesilen ağaçlar var. İzinsiz toprak ve taş alınıyor sanki. Ağaçları kesip altından taş, toprak alınır mı?" diyerek, yapılan çalışmalarda izinsiz ve plansız hareket edildiğini vurguladı.

ÇATES personel alacak... İşte detaylar... ÇATES personel alacak... İşte detaylar...

"Mezarlık İçin 5 Dönümlük Yer Nasıl İzin Verildi?"

Tepkili vatandaş, "Mezarlık için 5 dönümlük yere nasıl izin verildi? Bu kadar mezar yerine ihtiyaç yok. Hem burası sit alanı. Tarihi mezarlar var. Kazı yapılsın. Yarım veya bir dönüm mezar yeri yeter. Hatta tepecik denilen yerin az bir bölümü de değerlendirilebilir. Buradaki ağaçlar nereye gidiyor?" şeklinde sorgulayarak, mezarlık alanının gereksiz genişletildiğini ve tarihi dokunun korunması gerektiğini ifade etti.

"Bu Toprağın, Ağaçların, Ormanda Yaşayan Hayvanların Hesabını Cenabı Allah Sorar"

Son olarak tepkili vatandaş, "İzin alınsa bile bir problem olduğu görülüyor. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu toprağın, ağaçların, ormanda yaşayan hayvanların, kaybettiğimiz oksijenin hesabını Cenab-ı Allah sorar, merak etmesinler," diyerek tepkisini dile getirdi.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal