Türkiye Nüfusunun Yüzde 92'si Zehir Soluyor! Hava Kirliliği Alarm Veriyor! Türkiye Nüfusunun Yüzde 92'si Zehir Soluyor! Hava Kirliliği Alarm Veriyor!

"Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, iddianın tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gerçek Dışı İddialar

"Birçok sosyal medya hesabında paylaşılan, 'Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir.

Yeni Vergi Paketi Hazırlıkları

Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin olarak, piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmektedir. Bakanlık tarafından son hali verildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır.

Spekülatif Açıklamalara İtibar Etmeyin

Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ