Edinilen bilgilere göre, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri sayesinde de her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan yüzde 55'i ormanlarla kaplı, sportif ve gezilere yönelik Türkiye'nin en zengin mağaralarına sahip Zonguldak’a, küresel ısınmanın da etkisiyle artması beklenen deniz turizmine yönelik yatırımlar önem taşıyor.
Endüstriyel, dalgıçlık, deniz, su sporları, mağaracılık, yayla, botanik ve antik çağ turizmi gibi çok geniş bir yelpazede turizm potansiyeline sahip Zonguldak’ın çok azı kullanılan inanılmaz turizm potansiyelinin doğal güzelliklerinin dünya turizmine kazandırılması hedeflenmelidir.
‘’BACASIZ SANAYİDEN PAYIMIZI KAÇIRMAMALIYIZ’’
Üzülmez Kültür Vadi Projesi’nde yer alan iki müze ve bir mağaranın ziyarete açık olduğunu anlatan yetkililer, şöyle konuştular:
‘’Zonguldak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağına gelerek turizmin cazibe merkezi olmalı. Özellikle Üzülmez atölyesinde düşünülen Kültür Sanat Merkezi tamamlandığında Zonguldak’a tur şirketleri ilgi göstereceklerdir. Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB için buraya 3 günlük gezi düzenlendi. Gezi sonrasında da tur şirketleri, Zonguldak’ın farklı bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve çok beğendiklerini belirtmişler.
Zonguldak'ta bundan sonra yapılması gereken, şehrimizin turizme hazır bir bölge olması için gerekenlerin yapılmasıdır. Buralardaki eksikliklerin giderilmemesi durumunda yakın tarihte turizm şirketleri bu yetersizliklerden söz edeceklerdir, bu durum da Zonguldak için dezavantaj teşkil edecektir. Bundan dolayı bacasız sanayiden payı kaçırmamak için ivedilikle eksikliklerin giderilerek hayata geçirilmesi zaruridir.’’
HABER: ORHAN AKYÜZ