Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumun Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü’nün (MMFİM) ihtiyacı olarak 67 adet 37 kW’lik elektrik motorunun gövdesinin işlenmesine yönelik ihale yapılacak.

“KURUMUMUZ ONAYLAYACAKTIR”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Motor gövdesinin işlenme işi 37 kW’lik elektrik motoru gövdesi şasesi ve kablo kutusu (C-194-1-19-20) ile 37 kW elektrik motoru gövdesi (C-194-1-4) yarı mamul ve nihai mamul teknik resimlerinde belirtilen ölçü ve toleranslara göre yapılacaktır.
Ölçü ve toleranslar içinde olmayıp hatalı işlenen elektrik motoru gövdeleri firmaya teslim edildiği şekil, ölçü ve toleranslarıyla firma tarafından yeniden imal ettirilerek işlenecektir. Teknik resim üzerinde belirtilen iki üçgen ince işleme kabul edilecektir. Yüzey pürüzlülük Ra=1,6 olarak değerlendirilecektir. 
Yüklenici firma bir adet işlenmiş numuneyi MMFİM’ye teslim etmekte olup ihtiyaç birimi tarafından resim, ölçü tolerans kontrolleri ile motor testleri yapıldıktan sonra onay verilmesi halinde işleme işine devam edecektir.

‘HASAR VE KAYIPTAN YÜKLENİCİ SORUMLUDUR’

Kontrol muayene ve kabul bu şartname esasları dahilinde TTK Genel Müdürlüğü Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığı Muayene  ve Tesellüm İşleri Şube Müdürlüğü ile MMİFM elemanlarınca müştereken yapılacaktır. Motor gövdeleri kurumun iş yerinden alınıp işlendikten sonra kuruma teslim edilinceye kadar geçen süre içinde bu malzemelerde meydana gelebilecek her türlü hasar ve kayıptan yüklenici firma sorumlu olacaktır.

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 22 Kasım 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Suat Kılıç Zonguldak’a geliyor! Suat Kılıç Zonguldak’a geliyor!

ELEKTRİK MOTORU NEDİR NE İŞE YARAR?

Elektrik motoru, elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren bir tür motor sistemidir. Bu motorlar, manyetik alanların etkileşimi yoluyla çalışır ve çevreye zararlı gaz emisyonları yaymadan enerji tasarrufu sağlarlar.

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz