Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası İklimin Sınırları, Kentleşme ve Sürdürülebilirlik Kongresi (FOCUS’24)" açılış töreni, 24 Ekim 2024 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Focus’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti...zonguldak Haberleri (1)

Kongreye Yoğun Katılım

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, GreenMetric Başkanı Prof. Dr. Ir. Riri Fitri Sari ve çeşitli akademik kurumların temsilcileri katıldı. Törende, protokol üyeleri, iş insanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

Saygı Duruşu ve Video Gösterimi

Açılışta, aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100. yılına özel hazırlanan video gösterimi yapıldı. Bu video, üniversitenin geçmişten bugüne gelişim sürecini aktardı.

Palamutta son durum! Palamutta son durum!

Focus’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti...zonguldak Haberleri (3)

Çevre Duyarlılığı ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Karaelmas, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin UI GreenMetric sıralamasında elde ettiği başarıların altını çizerek, sürdürülebilirlik konularında gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekti. Karaelmas, bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İklim Değişikliği Üzerine Önemli Mesajlar

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, iklim değişikliği ve sürdürülebilirliğin önemine değinerek, bu kongrede elde edilecek bilgilerin ilerideki çalışmalara yol göstereceğini ifade etti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise, iklim değişikliği ve sürdürülebilirliğin global anlamda ele alınması gerektiğini belirtti.

FOCUS’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti...

Zonguldak Belediye Başkanı’nın Açıklamaları

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, şehirde düzenlenen bu önemli kongrenin sürdürülebilirlik ve kentleşme konularına katkı sağlayacağını vurgulayarak, kentleşmenin toplumların refahı üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

İlk Oturumda Bilgi Paylaşımı

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk oturumunda UI GreenMetric Başkanı Prof. Dr. Ir. Riri Fitri Sari, UI GreenMetric Başkan Yardımcısı Dr. Jun Junaidi ve Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Güray Salihoğlu sunumlar gerçekleştirdi. Oturumun ardından davetli konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Focus’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti...zonguldak Haberleri (2)

Kongre Devam Ediyor

FOCUS’24 Uluslararası İklimin Sınırları, Kentleşme ve Sürdürülebilirlik Kongresi, 24-26 Ekim tarihleri arasında Türkiye ve dünya genelinden akademisyenlerin ve araştırmacıların katılımıyla devam edecek.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi