İlçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezip muhteşem doğasını yakından gören turistler, plajlarda denize girerek serinliyor. 

Astoria Grande Gemisi ve Turist Seferleri

2022 yılı Ağustos ayında seferlerine başlayan Astoria Grande gemisi, Rusya’dan Türkiye’ye gerçekleştirdiği 47 seferde toplamda 52 bini aşkın turisti Amasra’ya getirdi. Amasra’nın doğasını beğenen Rus turistler, tarihi, gastronomisi ve huzurlu yapısıyla ilçeye doyamadan ayrılıyor. Birçok turist tekrar gelmek için planlar yaparken, bazıları ise her yıl ilçeyi ziyaret ediyor.

A W248862 03

Günün Programı ve Bölge Gezisi

Sabah saat 08:00’de Amasra Limanı'na yanaşan 193 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki 11 katlı Astoria Grande gemisi, 846 turist ve 450 gemi personeli ile ilçeye ulaştı. Sabahın erken saatlerinde gemiden inen turistler, Bartın il merkezi, Amasra ilçesi ve Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki tarihi, turistik ve doğal güzellikleri keşfetti.

Doğal ve Tarihi Güzelliklerin Keyfi

Rus turistler, bölgenin doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Saatlerce süren gezilerle bölgeyi tanıyan turistler, ilçedeki plajlarda denize girerek serinledi. Plajlara akın eden turistler, yöre halkıyla birlikte hem güneşin hem de denizin keyfini çıkardı.

Belediye Başkanı Recai Çakır’ın Değerlendirmesi

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra’nın Batı Karadeniz’in incisi olduğunu belirterek, son dönemde bayram ve önemli günler gibi uzun tatillerin ilçeye yerli turist akınına neden olduğunu söyledi. Çakır, yabancı turistlerin de ilgisinin kruvaziyer turizmi sayesinde her geçen gün arttığını ifade etti. İlçenin her mevsimde ayrı bir güzellik sunduğunu vurgulayan Çakır, Amasra’nın doğal klima olarak nitelendirilen rüzgar esintileriyle serin kaldığını belirtti.

A W248862 04

Turist Yoğunluğu ve Beklentiler

Tomrukların altında kalan 3 çocuk babası Ekrem Ulusoy, hayatını kaybetti! Tomrukların altında kalan 3 çocuk babası Ekrem Ulusoy, hayatını kaybetti!

Astoria Grande gemisinin 47. seferini gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Çakır, “846 yolcumuz ve 450 personeliyle misafirlerimiz, doğal klimalı plajlarımızı ve kentimizin tarihi bölgelerini şenlendiriyorlar. Devamını bekliyoruz” dedi. Geminin, akşam saat 17:00’de hazırlıklarını tamamlayarak ilçeden ayrılması bekleniyor.

Bartın Haberleri

Kaynak: İHA