Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu

 Yasanın mevcut haliyle Meclis'ten geçmesi durumunda, sokak hayvanlarının katledilmesinin yolu açılacak. Bu duruma karşı çıkan hayvanseverler, sokak hayvanlarının 'uyutulma' adı altında katledilmek istenmesine karşı günlerdir eylem yapıyor.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı'ndan Uyarı

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, sokak hayvanlarının popülasyonuna yönelik titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, birçok sorunla karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

Paris'te Fare Sayısı 6 Milyonu Aştı

Avrupa ülkelerinin sokaklarında sahipsiz hayvanlara rastlanmadığını, sahipsiz hayvanların tespit edilip uzun yıllardır kısırlaştırıldığını belirten Köse, sokaklarında kedi ve köpek olmayan Paris’te fare sayısının 6 milyonu geçtiğini ifade etti. Paris’te insan nüfusunun 3 katı fare bulunduğunu ve çevresel sorunların bu duruma etkisi olduğunu hatırlatan Köse, sokak hayvanlarının sayısında keskin bir düşüş yaşanması halinde doğanın dengesinin bozulacağına dikkat çekti.

Yasa Tasarısının İçeriği

Köse, TBMM’ye getirilen yasada sahipsiz hayvanlar ifadesinde sadece köpeklerden bahsedilmediğini belirterek şu uyarılarda bulundu: "Bunun içinde kediler de var. Eğer sahipsiz hayvanlar, kontrolsüz şekilde uyutulup sayıda keskin bir düşüş olursa kediler azaldığı için kentlerimizin sokakları fare sayısı artınca Paris’e dönebilir. Köpekler azaldığı için de yabani hayvanlar şehre kolayca inebilir. Tilki, domuz, yılan gibi hayvanlar kente daha kolay gelir. Bu da çeşitli hastalıklara yol açar. Çalışmayı yaparken dengeyi iyi gözetmek lazım. Aslında her zaman söylediğimiz gibi bu işin en güzel çözümü etkin bir kısırlaştırma çalışmasıdır."

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ