Trabzon'da 65 bin hektarlık alanda 40 bin ton, Zonguldak'ta 26 bin hektarlık alanda 46 bin ton fındık üretildiğine dikkat çekilerek rekoltede Zonguldak'ın gerisinde kalındığına vurgu yapıldı. 

Üniversite Caddesinde yangın! Ekipler sevk edildi Üniversite Caddesinde yangın! Ekipler sevk edildi

Rekolte konusuna özellikle dikkat çeken Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon'da 65 bin hektarlık alanda 40 bin ton, Zonguldak'ta 26 bin hektarlık alanda 46 bin ton fındık üretildiğine dikkat çekerek, "Bu rakamlarla burası mukayese edildiğinde Trabzon’da son derece düşük bir rekolte var" dedi.

TRABZON'DA 65 BİN HEKTARDA 40 BİN TON, ZONGULDAK'TA 26 BİN HEKTARLIK ALANDA 46 BİN TON FINDIK...
Fındık konusunda Türkiye’nin dünya birincisi olduğunu kaydeden Ergan, “Trabzon'da rekolte 40 bin ton civarında bekleniyor. Trabzon'da 64-65 bin hektar dikili alanımız var. Ne yazık ki bu alanlarda 40 bin ton fındık son derece düşük bir rakam, 50-60 bin rakamları da bizim için düşük bir rakam. Verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik eskimiş arazilerin yenilenmesiyle alakalı birçok çalışma yapıyoruz. Zonguldak’ta 26 bin hektarlık alanda 46 bin ton fındık üretiliyor. Bu rakamlarla burası mukayese edildiğinde Trabzon’da son derece düşük bir rekolte var. Ülkemizden geçen yıl 350 bin ton civarında fındık ihracat gerçekleştirildi. Bu sene ise 300-305 bin ton civarında beklentimiz var. Ülkemize 2 milyar doların üzerinde bir gelir getiriyor. Türkiye fındık konusunda dünya birincisi. Dünya geneline bakıldığında Türkiye'nin yüzde 65'in üzerinde bir oranı var. Ama bu oran yüzde 85'lerden bu rakamlara geldi. Bu nedenle fındıktaki liderliğimizi hiç bir zaman düşürmememiz lazım. Nasıl bunun üretimini yaptıysak önümüzdeki dönemde de yapmamız gerekir. Bu günden tedbirler almamız gerekir” diye konuştu.

Editör: Osman Sav