Kandemir, ekonomik zorluklar yaşayan esnaf ve sanatkarlara yönelik 50 milyon TL tutarında can suyu kredisinin bölgeye ulaştırılacağını açıkladı.

Ekonomik Sıkıntılar Gündemde

Bakan Bolat'ın Zonguldak ziyareti sırasında, Çaycuma esnafının yaşadığı ekonomik zorluklar ve bu zorlukların aşılması için gereken destekler gündeme geldi. Başkan Kandemir, Bakan Bolat’a esnafın ekonomik anlamda karşılaştığı zorlukları aktararak, bu zorlukların çözümü için çeşitli önerilerde bulundu.

Adım adım takip etti! Madenci kenti uzay kafes köprüye kavuşuyor! Adım adım takip etti! Madenci kenti uzay kafes köprüye kavuşuyor!

Çift İş Yeri Sahipleri İçin Kredi Talebi

Kandemir, özellikle bir ailede iki işyeri bulunan esnafların yaşadığı kredi sorunlarına dikkat çekti. Motor dükkanı ve kuaför dükkanı gibi farklı iş kollarına sahip olan ailelerin, hazine destekli kredilerden faydalanamadığını belirtti. Kandemir, bu durumun düzeltilmesi ve her iki işyerinin de ayrı ayrı kredi imkanlarından yararlanabilmesi için taleplerini ilettiklerini vurguladı.

Tarım Sigortası ve Diğer Talepler

Esnafın zaman zaman Bağkur’dan Tarım Sigortası’na geçiş yapmak zorunda kaldığını belirten Kandemir, bu durumdaki esnafların kredilerden faydalanamadığını dile getirdi. Ayrıca, işyeri edindirme kredileri ile kara yolunda ticari araç kredilerinin limitlerinin 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarılması ve vadelerin 7-10 yıla uzatılması talepleri de Bakan Bolat’a iletildi.

50 Milyon TL Can Suyu Kredisi Bölgeye Ulaşıyor

Başkan Kandemir, taleplerini ilettikleri sırada, bölgeye 50 milyon TL tutarında can suyu kredisi aktarılacağının müjdesini aldıklarını belirtti. Bu kredi, esnaf ve sanatkarlara hızlı bir şekilde ulaştırılacak. Kandemir, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde de benzer desteklerin sağlandığını ve bu kredilerden %99 oranında esnafın faydalandığını hatırlattı.

"Konuların Takipçisi Olacağız"

Başkan Kandemir, esnafın yaşadığı sorunların çözümü için Bakan Bolat ve ekibine teşekkür etti. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Kandemir, esnafın önündeki engellerin kaldırılması için takipçi olacaklarını ifade etti. Ayrıca, Çaycuma esnafı ve sanatkarlarının ülke ekonomisine olan katkısına vurgu yaparak, desteklerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ