ZONGULDAK

Eski TTK Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Üstünkol Vefat Etti!

Eski Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Zonguldaklılar Derneği’nin önceki başkanlarından Şerafettin Üstünkol, hayatını kaybetti.

Abone Ol

Üstünkol'un cenazesi, 26 Eylül Perşembe günü (bugün) Ankara Karşıyaka Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

İmza Gazetesi ailesi olarak merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Şerafettin Üstünkol Kimdir?

1946 yılında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde doğan Şerafettin Üstünkol, 1971 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden mühendisi olarak başladı ve ardından işletme müdürlüğü ile genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Barutsan Genel Müdürlüğü ve bakanlık müşavirliği görevlerini üstlenen Üstünkol, ayrıca Ankara’da Maden Yüksek Mühendisleri Derneği ve Ankara Zonguldaklılar Derneği başkanlıkları yaptı.

Meslek hayatı boyunca yaşadıklarını "Eşekten Uçağa" adlı kitabında kaleme alan Üstünkol, gerek mesleki deneyimleri gerekse anılarıyla geniş bir iz bırakmış bir isimdir.

Zonguldak Haberleri