Kent Lokantasından üzücü haber! Kent Lokantasından üzücü haber!

Zonguldak eski Atatürk Devlet hastanesinin akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor. Çeşitli değişik bilgiler gelmekle birlikte yetkili Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ’den alınan bilgilere göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bulunan bilir kişilerce deprem dayanıklılık raporu hazırlıklarının devam ettiği ve tüm gerekli bilgiler toparlandıktan sonra Ankara’ya gönderilip eski hastane hakkında son kararın yetkili Bakanlık tarafından verileceği öğrenildi.

Hazırlanacak olan Rapor sonucuna göre verilecek olası kararlardan bir tanesi de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanelerinin kendi noktalarından alınıp eski hastaneye taşınabileceği ve eski hastanenin tekrar aktif hale getirilebileceği bildiriliyor.

Yeni açılan hastanenin otopark ve trafik sorunu mevcut iken diğer iki hastanenin eski hastaneye kaydırılması sadece ekstra otopark sorunu olmaktan çıkacak beraberinde yoğun bir kalabalık sorunu doğuracağı ifade ediliyor.

İki hastaneyi yan yana getirmek hem trafik şartlarını hem de hastanelerin şartlarını oldukça zorlaştıracağı düşünülmekte olup başka şekilde kalıcı çözümlerin ne şekilde yoluna koyulup koyulmayacağı da ayrıca merak konusu olmaktadır.

Eski hastane yıkılıp otopark mı olur yoksa iki hastaneye ev sahipliği mi yapar bilinmemekte olup bu otopark sorunun nasıl çözüme kavuşturulacağı da vatandaşlarca merakla beklenmektedir. Hastane yolunun şeridinin tek yöne düşürüp yol kenarlarına park izni vermek sadece geçici bir çözüm olacağı ifade edilmektedir.

Haber: Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü