Karadeniz Ereğli Limanı'nda düzenlenen törenlerde, Türk bayraklı "Kafkametler" gemisinde hayatını kaybeden 5 mürettebat için denize çelenk bırakıldı.

Törenler, Atatürk Anıtı önünde başladı ve çelenk sunumuyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliğinin gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, ilçenin deniz ticaretindeki önemine dikkat çekti.

A W237724 05

Zonguldak Mahallelerinde Sivri Sinek Krizi: Vatandaşlar Mağdur Zonguldak Mahallelerinde Sivri Sinek Krizi: Vatandaşlar Mağdur

Ereğli'nin limanları, tersaneleri ve sanayi tesisleriyle bölgenin ekonomik olarak hızla büyüdüğünü belirten Eyüpoğlu, törenlerin anlamını ve bayramın önemini vurguladı. Törenin ilerleyen bölümünde, protokol Kafkametler gemisinin batığına hareket etti. Burada, geçen yıl fırtınada batan gemide hayatını kaybeden mürettebat üyelerinin anısına çelenk bırakıldı.

A W237724 02

Törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Deniz Ticaret Odası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Oğuz Ünlüer ve ilçe protokolü de katıldı.

Ereğli Haberleri

Kaynak: İHA