Son günlerde su tarifelerinde yaşanan artışlar, Zonguldak, Ereğli, Kozlu ve Kilimli belediyeleri arasındaki büyük fiyat farklarıyla gündeme geldi. Belediyelerdeki su tarifelerindeki bu önemli farklılıklar, vatandaşların dikkatini çekti.

Castrop-Rauxel Heyeti Zonguldak’ta! Castrop-Rauxel Heyeti Zonguldak’ta!

Ereğli Belediyesi Birinci, Kilimli Belediyesi İkinci

Ereğli Belediyesi'nde suyun tonu 44,18 TL ile en yüksek seviyede. Kozlu Belediyesi'nde 28,14 TL, Kilimli Belediyesi'nde 25 TL, Zonguldak Belediyesi'nde ise 18 TL olarak belirlendi. Belediyeler arasında en pahalı su, Ereğli Belediyesi'nde.

Su Fiyatının En Yüksek Olduğu Belediye "Ereğli Belediyesi"

Ereğli Belediyesi'nde suyun tonu 20 liradan 44,18 lira olarak belirlendi. Kozlu Belediyesi'nde ise suyun tonu 28,14 TL olarak uygulanıyor. Kilimli Belediyesi'nde ise suyun ton fiyatı 9 TL'den 25 TL'ye çıkarıldı.

Zonguldak Belediyesi'nden Yüzde Yüz Zam 

Zonguldak Belediyesi evlerdeki su tarifesi, 9 TL'den 18 TL'ye yükseltti. Engelli konut tarifesi ise 4,50 TL'den 9 TL'ye çıkarken, fabrika ve sanayi kuruluşlarının su fiyatı 26 TL'den 52 TL'ye yükseldi. İnşaat ve şantiye tarifesi 14,50 TL'den 29 TL'ye, kamu ve kurum kuruluşları içinse 35 TL'den 70 TL'ye yükseldi.

Belediyelerin Zamları Vatandaşın Radarında

Belediyeler arasındaki bu belirgin fiyat farklılıkları, Zonguldak, Ereğli, Kilimli ve Kozlu belediyeleri arasındaki büyük fark, vatandaşların dikkatini çekti. Farklı bölgelerdeki su tarifeleri arasındaki bu uçurum, halk arasında tartışmalara neden oldu.

Ereğli Haberleri

Muhabir: Aybüke Ünal Öztekneci