Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşecek toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, memur, işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yönelik yapılacak düzenlemeler olacak. Erdoğan, toplantının ardından alınan kararları açıklayarak emeklilere yönelik müjdeleri duyuracak.

Türkiye'de Toplam Ciro Yükseliyor! Türkiye'de Toplam Ciro Yükseliyor!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş düzenlemesi için bir süredir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan üçlü mekanizmanın çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Emeklileri heyecanlandıran açıklama ise Erdoğan tarafından yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin hafta sonu yapılan kongresinde, "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu açıklamanın ardından Erdoğan'ın işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı Kabine toplantısı sonrasında paylaşacağını duyurdu.

İÇ VE DIŞ GELİŞMELER DE GÜNDEMDE

Kabine toplantısının gündeminde, emekli maaşları ve ekonominin yanı sıra iç ve dış gelişmeler de bulunacak. İçişleri Bakanlığı'na yapılan terör saldırısı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyonlar ile Ortadoğu'daki son sıcak gelişmelerin de değerlendirileceği belirtiliyor. Bu toplantıda alınacak kararlar, ülkedeki emekliler ve genel olarak ekonomi açısından büyük öneme sahip.

Editör: Osman Sav