Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moody's, Türkiye’nin önde gelen çelik üreticisi Erdemir’in Eurobond’una sırasıyla "B+" ve "B3" notlarını verdi. KAP’a yapılan açıklamaya göre, bu kredi notları, şirketin 2029 vadeli tahvili için belirlendi.

Yoğun Talep ve Tarihi Başarı

Erdemir'in tarihinde ilk kez gerçekleştirdiği Eurobond ihracına uluslararası yatırımcılardan dört kattan fazla talep geldi. OYAK Grubu bünyesinde yer alan şirket, KAP’a yaptığı açıklamada, Fitch Ratings ve Moody's'in verdiği notların yanı sıra tahvil satışının tamamlandığını ve 750 milyon dolarlık tutarın hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Ucuzluğu gören tezgahlara geldi, saatler geçmeden tükendi! Ucuzluğu gören tezgahlara geldi, saatler geçmeden tükendi!

KAP’a Yapılan Resmi Açıklama

Erdemir, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 23 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanan Eurobond ihracının detaylarını paylaştı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 28 Haziran 2024 tarihinde onaylanan ve Euronext Dublin Borsası'nda kote edilen tahvilin, %8,625 yeniden satış getirisi üzerinden fiyatlandığını ve kupon oranının %8,375 olduğunu belirtti.

Sektörde 2021’den Bu Yana Bir İlk

Erdemir'in Eurobond ihracı, 2021 yılından bu yana Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinde bir çelik şirketi tarafından gerçekleştirilen ilk ihracat olma özelliğini taşıyor. Erdemir, tahvil ihracından elde edilen kaynağı kredi portföyünün ortalama vadesini uzatmak, bilançosunu güçlendirmek ve yatırımlarını finanse etmek için kullanmayı planlıyor.

2024’ün En Büyük Talebi

Erdemir’in tahvil ihracı, Türkiye'de özel sektörde gerçekleştirilen en büyük talebi gördü. 130'un üzerinde uluslararası kurumsal fondan dört katı aşan talep gelmesi, Erdemir'in piyasadaki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu.

Ereğli Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ