Bu açıklamada, Erdemir tarafından yapılması planlanan Kümaş 7 GES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyasının halkın görüşüne sunulduğu belirtildi.

Sivas ili Merkez ilçesinde Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan 64,865 MWm/41,00 MWe/64,865 MWp kapasiteli ve 61,43 hektarlık alanı kaplayan Kümaş 7 Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekline kavuşturuldu. Bu rapor, ÇED Yönetmeliği'nin 14. Maddesi'nin 1. bendi kapsamında, Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde on gün boyunca halkın görüş ve önerilerini almak üzere açık olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, halkın bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine görüş ve önerilerini iletebileceği belirtildi. İletilen bu görüşlerin, proje ile ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı ifade edildi.

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Bu süre zarfında, projenin daha iyi değerlendirilmesi ve halkın katılımının sağlanması amacıyla yapılan bu açıklama, projeye dair kamuoyunun bilgilendirilmesini ve sürece dahil olmasını amaçlıyor. Görüş ve öneriler için belirtilen mercilere müracaat edilebileceği duyuruldu.

Ereğli Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ