ZONGULDAK

Enerjiiiiiiiiiii! TTK’nın müdürlük mülakatında “torpil” iddiası!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavının ardından mülakatta, üstüne basa basa “torpil” uygulanacağı iddia edildi.

Abone Ol

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavının ardından mülakatta, üstüne basa basa “torpil” uygulanacağı iddia edildi.

Torpil iddiaları ayyuka çıktı

TTK’nın kurumsal resmi internet web sitesinden yapılan duyuruda, “TTK Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği doğrultusunda genel müdürlük ve müesseselerimizde boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına atama için yazılı ve sözlü mülakat yapılacak” duyurusunun İmza Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından torpil iddiaları ayyuka çıktı. 

Enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Söz konusu sınava katılacak birçok kişi adına whatsApp üzerinden gazeteci Orhan Akyüz’e gönderilen bilgi notunda, şöyle denildi:
“Kurum bünyesinde yapılan her türlü atamaların yanı sıra özellikle mülakatlarda, siyasi erk ile her taşın altından herkes tarafından bilinen o malum sendika çıkıyor. Enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… Malum sendikadaki yönetim kurulunda yer alanlar atamalarda vb. taleplerinde her zaman söz sahibiler, üyelere ise itibar edilmiyor. Söz konusu sendikada yönetim kurulu üyesi değilseniz, inanın ki torpil yaptıramazsınız, hiç şansınız yok. TTK’da liyakatsiz atamalar hak getire… Olan güzide kurumumuza oluyor, her geçen gün liyakatsiz atamalarla göz göre göre sonu hazırlanıyor.

‘Torpilin babası dönüyor, malı götürüyorlar’

TTK’daki atamalar ve sınavlarda torpilin babası dönüyor, malı götürüyorlar, ispat edemiyoruz ancak torpilin apaçık olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Hak, hukuk, ahlaktan yoksun kalınmış. Bu düzene ancak yazıklar olsun diyebiliyoruz. 

‘Kokuşmuşluk mide bulandırıyor, insafsızlık doruğa çıkmış’

Malum sendika ve ilgili siyasi partiden referansınız yoksa müdürlük sınavında yazılıdan en yüksek puanı alsanız bile mülakatta düşük puan verilerek hakkınız gasp ediliyor. İstenilen kriterlere sahipseniz yazılıdan 60 puan alsanız bile mülakatta size 90 üzeri puan verilerek müdürlük yolunuz açılabiliyor. Söz konusu sendikanın mensuplarının kurumda daire başkanı oldukları da malum. Kokuşmuşluk mide bulandırıyor, insafsızlık doruğa çıkmış.

‘Mülakatlar kayıt altına alınsın’

Mülakatlarda kendilerine haksız yapıldığına inanan adaylar, ellerinde görüntülü ve sesli mülakat kayıtları olmazsa neyi nasıl ispat edebilirler ki… Mülakatta sorulan sorular görüntülü ve sesli kayıt altına alınmalı, gerektiğinde medya, kurumun genel müdürlüğü ile sınavı kaybedenlerle paylaşılmalı. Örneğin polislik vb. bazı kurumların mülakatlarında spora girenlerin performansları kayıt altına alınıyor. Neden bu yöntem TTK’da ve diğer birçok kurumlarda uygulanmıyor. Görüntülü ve sesli mülakatların yapılması durumunda torpil şaibelerinin tamamen ortadan kalkacağına inanıyoruz. Fakat bu önerinin hayata geçirilmesi kesinlikle özellikle başta enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii olmak üzere torpil yanlıları tarafından tasvip edilmez.
İslamiyet bütün insanlığa karşı şöyle seslenmektedir, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir.’
Sorumluları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Nokta…”

Yazılı ve mülakat tarihi duyurulacak 

TTK’nın kurumsal resmi internet web sitesinden yapılan duyuruda, yazılı ve mülakat tarihinin ayrıca açıklanacağı belirtildi.