AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma saatlerinin düşürülmesi ve emeklilik sisteminde yapılması planlanan değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, bu iki konuda kamuoyunun merak ettiği sorulara net cevaplar verdi.

Bakanlıklarda kritik değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakanlıklarda kritik değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

Emeklilik Sistemi Değişiyor mu?

Güler, Türkiye’deki emeklilik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Avrupa’daki emeklilik yaşının genellikle 65, bazı ülkelerde ise 67 veya 70 olduğunu hatırlatan Güler, Türkiye’de emeklilik yaşının daha düşük olduğunu vurguladı. Emeklilik sisteminde yapılacak reformlarla daha adil ve sürdürülebilir bir modelin oluşturulmasının önemine değindi. Güler, "Türkiye’de 32 milyon çalışan ve 16 milyon emekli bulunuyor, bu oran dünya ortalamasının gerisinde. Daha dengeli bir emeklilik sistemi oluşturmak için çalışmalar yapmalıyız," dedi.

Çalışma Saatleri Azaltılacak mı?

Çalışma saatlerinin azaltılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Güler, şu anda kamu ve özel sektörde çalışma saatlerinin düşürülmesi yönünde bir çalışma yapılmadığını belirtti. “Mevcut çalışma saatleri ve günleriyle ilgili bir düzenleme düşünülmüyor. Ancak pandemi sonrası bazı sektörlerde esnek ve uzaktan çalışma modelleri değerlendirilebilir,” diyen Güler, bu uygulamaların genel bir düzenleme olarak hayata geçirilmesinin ise söz konusu olmadığını ifade etti.

Editör: Ahmet Furkan Sav