Emekli maaşını almak için sabahın erken saatlerinde sıraya giren aralarında engellilerin de bulunduğu emekliler, saat 9'dan önce bankaya alınmayıp dışarıda ayakta bekletiliyor. 

Saat 9'da açıldıktan sonra ise 2'şer 3'er içeri alınan emeklilerin dışarıda kalanları yine nefes almayı bile zorlaştıran sıcaklarda içeri alınmıyor.

BANKAMATİK LİMİTLERİ YETERSİZ!
Zonguldak gibi Türkiye'nin her yerinde yaşanan bu kuyrukla başlayan emekliye eziyetin nedeninin başında bankamatikten çekilebilecek limitin yetersiz olması geliyor. 
Limitin yetersiz olması nedeniyle bankadan emekli maaşlarını çekmeye çalışan emekliler yazın sıcak, kışın soğuk, yağışlı havalarda yağmur eziyeti çekiyor. 

BANKALARIN EMEKLİLERİ HOR GÖRMESİ...
Bankamatik limit yetersizliğiyle birlikte diğer bir sorun ise bankaların emeklilere hor davranması... Emekli promosyonu için emeklileri kendi bankalarına getirmek için olmadık yöntemler deneyen devlet bankaları dahil çoğu banka, emeklilerin rahatı için sandalye bile ayarlamaya yanaşmıyor. 

YAVUZ HIRSIZ, EV SAHİBİNİ BASTIRIYOR!
Zonguldak'ta emeklilerin durumunu görüntüleyen ve sorunlarını kayda alan İmza Gazetesi muhabirine sataşan güvenlik görevlisi, durumu malzeme çıkarmak olarak yorumlayıp çektirilen eziyeti görmezden geldi. 
Öte yandan Ziraat Bankası, inatla saat 9'a kadar emeklileri içeri almazken yanındaki Finans Bankası en azından engelli emeklileri saat 9'dan önce içeri alarak kısmen de olsa örnek oldu.

Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı! Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı!

Zonguldak Haberleri

Muhabir: İbrahim Yıldız