Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Emekliler Dayanışma Sendikası’nın (EDS) standındaki duygulandıran mesaj içerikli anlamlı slogan dikkat çekti.

GAZETECİLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) koordinasyonunda 30 Eylül-2 Ekim 2024 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde, Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC)  “Kardeş Cemiyet Protokol İmza Töreni ve Eğitim Semineri”ne katılmak için birçok ilin yanı sıra emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’tan katılan çok sayıda gazeteciden bazılarının yanı sıra çevredeki vatandaşların da Gebze ilçesinin Gözcü Önü Meydanı’nda EDS’nin kurduğu stanttaki afişte yer alan düşündürücü “Yaşlısını Hor Gören Geleceği Zor Görür” sloganı dikkatleri çekti. 

EDS Gebze Temsilcisi Elmas Duman, yaptığı açıklamada, Türkiye’de var olan bütün birikim ve hizmetleri üreten emekliler ve yaşlı insanların yok sayılmamasını, hak ettikleri değerin verilmesini, yoksulluk şiddetiyle de çaresiz bırakılmamasını istediklerine işaret etti.

“YAŞLILIĞI HASTALIK KABUL EDEN YASAL DÜZENLEMELER YAPILMAK İSTENMEKTEDİR”

Yaşlılığı hastalık kabul eden yasal düzenlemeler yapılmak istendiğini iddia eden Duman, şu ifadeleri kullandı:
“Geçmişle gelecek arasında köprü olan emekliler ve yaşlılar, artık ülkemizin en yoksul kesimi olmuşlardır. Emekliliği yaşlılığın güvencesi olmaktan çıkaran, emekli ve yaşlıları devletin sırtında yük olarak gören, gerontoloji (yaşlılık bilimi) biliminin esaslarını yok sayan, yaşlılığı hastalık kabul eden yasal düzenlemeler yapılmak istenmekte.
Yıllardır bütün kurum ve kuruluşlarla amaç ve ilkelerimiz doğrultusunda dayanışma içinde olmaya özen gösteriyoruz. 
Emekliler ve yaşlılar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar nedeniyle yaşamakta zorlanıyorlar ve maaşlarının düşüklüğü nedeniyle barınma, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Emekliler, sistemli şekilde yoksullaştırılıyor. Şunu kesinlikle unutmayalım ki ‘Yaşlısını Hor Gören Geleceğini Zor Görür’ diyoruz.”

CHP Kahvaltıda buluştu! CHP Kahvaltıda buluştu!

B83D7B4C F692 4B5D 83F6 46Eb8549D1Cb

Muhabir: Orhan Akyüz