Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin yanı sıra Alaplı, Karadeniz Ereğli, Gökçebey, Devrek, Çaycuma, Kilimli ve Kozlu ilçe müdürleriyle bir araya gelerek 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında düzenledikleri “İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu” toplantısına katıldı.

Geniş kapsamlı toplanıldı 
Müdür Bozkan başkanlığında Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin yapılan hazırlık ve planlamalar çerçevesinde bir önceki eğitim-öğretim yılının genel ölçekte değerlendirilmesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin iş ve işlemler, taşıma yoluyla eğitime erişim konusundaki hazırlıklar, iş sağlığı ve güvenliği, okul sağlığı çalışmaları, okul kantinleri, okul rehberlik hizmetleri ve özel eğitim hizmetleri kapsamında yapılacak çalışmalar, teftiş, denetim ve rehberlik hizmetleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süreç ve sonuçları, başarıyı artırmaya yönelik akademik çalışmalar, okul onarım ve tadilatları, bakanlık, il, ilçe okul düzeyindeki ortak sınavlar, ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalar, öğrencilerin katılım sağlayacağı projeler, destekleme ve yetiştirme kursları, okul terki ve öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi, zümre toplantıları, diğer kurul toplantıları ,enerji verimliliği, yakıt (doğal gaz, kömür), elektrik ve su tasarrufu tedbirleri görüşüldü.

“Yoğunluğumuz devam ediyor”
Müdür Bozkan, Zonguldak’ta göreve başlamasının üzerinden tam bir yıl geçtiğini, geçen sürede bakanlıklarının, kentin valisinin, milletvekillerinin, okul ve kurum yöneticilerinin, öğretmenler ile velilerin de desteğiyle yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini, aynı yoğunluklarının devam ettiğine işaret etti.

“Çözüm olduk, çözüm ürettik, kronik sorun haline gelmiş ancak ötelenmiş birçok sorunun çözümünde mesafe aldık, almaya da devam ediyoruz”
Müdür Bozkan, şu ifadeleri kullandı:
“Çalışma anlayışımız, yönetim anlayışımız gereği bize gelen herkes ile görüşmeye çalıştık, hiç kimseyi geri çevirmedik, makul, kabul edilebilir tüm talepleri karşılamaya çalıştık, çözüm olduk, çözüm ürettik. İlimizde kronik sorun haline gelmiş ancak ötelenmiş bir çok sorunun çözümüne yönelik mesafe aldık, almaya da devam ediyoruz. Geçen yıl eğitim öğretimin başlangıcından itibaren tüm eğitim ve yönetim kadrolarımızla birlikte ilimiz eğitim öğretim faaliyetlerinin kalitesini artırmak adına elimizden geleni yaptık. Öğrencilerimiz; Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Projeleri, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) yarışmaları, Erasmus AB Projeleri, ulusal yarışmalar, okul sporları alanlarında bölge ve Türkiye dereceleri olmak üzere birçok başarıyı elde ettiler. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz.”

Doğal afetlerden etkilen 70 okul eğitime hazır”
“Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında aşırı yağışların getirdiği fırtına ve sel olaylarından etkilenen 70 okulumuz vardı” diyen Müdür Bozkan, “Kısa sürede tedbir alarak, bu okulların tekrar eğitim öğretim süreçlerini başlattık. Doğal afetlerden etkilen 70 okul eğitime hazır. Bunun haricinde ilimizin eğitim öğretim sürecine sekte vuracak ciddi bir vaka yaşanmadı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatının tanıtılması, anlaşılması, görünür kılınması, sahiplenilmesi için tüm eğitim ve yönetim kadrolarımızla gayret gösterdik. Uygulama aşamasında da aynı gayret ve samimiyetimiz devam edecek” diye konuştu.

ERDEMİR, Hisselerinde Tarihi Zirve! ERDEMİR, Hisselerinde Tarihi Zirve!

“Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun”
Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın eğitim yuvasının lideri Bozkan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına tüm hazırlıkların tamamlanarak başlanabilmesi için 9 Eylül Pazartesi gününe kadar da çalışmaların devam edeceğine dikkati çekerek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diledi.
 

Muhabir: Orhan Akyüz