ZONGULDAK

Devrim Dural "Anayasaya Aykırı, Mücadelemiz Sürecek!"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere dair kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda 224 hayır oyuna karşı 275 oyla kabul edildiğini açıkladı.

Abone Ol

CHP'nin anayasaya aykırı olduğunu savunduğu bu teklifi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirten Dural, CHP'li belediyelerin kanunun örtülü talimatına direneceğini ve barınak yapmaya, aşılamaya, kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Dural'ın açıklaması "TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 224 hayır oyuna karşı 275 oyla kabul edildi.
Yaşam hakkını savunmadığı için açıkça anayasaya aykırı olan kanun teklifini Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anayasa Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemli olarak taşıyacağız.
CHP grubu olarak verdiğimiz büyük ve kararlı mücadele sonucu kanunda bir çok geri adım atıldı ve kanunun direk ötenazi şeklinde geçmesine engel olundu.
Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği şekliyle; CHP'li belediyeler bu kanunun üstü örtük, yani 'sen bu işi çözemezsin gel katliam yap' çağrısına direnecekler ve bu kanunun o örtülü talimatına uymayacağız.


Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak daha fazla barınak yapmaya, aşılamaya, kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bizim belediyelerimiz kendi üzerine düşenleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacaktır.
Tarihe kara bir leke olarak geçen bu kanun gelecek nesiller tarafından her zaman bir utanç vesilesi olarak anılmaya mahkumdur.
Sabahın saat 05:30' da Genel Kurul bitiminde Yüce Meclis çatısı altında verdiğimiz fotoğraf Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemizin sigortası olduğunun en büyük kanıtıdır.
Bizler ölümü değil her canlının yaşam hakkını savunmaya sonsuza kadar devam edeceğiz."

Zonguldak Haberleri