ZONGULDAK

Devrek Belediye Başkanı Ulupınar'dan Şok İtiraflar!

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Ulupınar, Eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt döneminde yapılanlara değindi.

Abone Ol

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Cinbir ile birlikte düzenlenen toplantıda seçim sonrası çalışmalarını değerlendirdi. Ulupınar, Devrek Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Borç Batağındaki Belediyeyi Devraldık

Ulupınar, "90 gün oldu belediyeyi alalı ama borç batağında bir belediye almışız da haberimiz yokmuş. Ancak hep birlikte el ele vererek belediyemizi ve ilçemizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışacağız. Seçimi kaybeden başkanın personele yaptığı zamlar nedeniyle, bazı personeller valinin maaşından fazla maaş alıyor. Bu da belediyenin bütçesini sarsmış durumda," dedi.

İşçi Maaşları ve Belediyenin Mali Durumu

"Şimdiye kadar işçi çıkarmadık ve işçilerimizin maaşlarını da düzenli olarak ödüyoruz. Zorlanıyor muyuz? Evet, çünkü yıllardır su parası tahsil edilmemiş ve belediye dükkanları adeta bedavaya kullandırılmış. Yakında 105 dükkanın ihalesini gerçekleştireceğiz ve şeffaf bir ihale yapacağız," diye ekledi.

Projeler ve Gelecek Planları

Ulupınar, "Eski terminal alanında yapılan düzenlemenin Şişli Belediyesinin katkıları ile yapıldığı söylendi, ama bir müteahhit gelip alacaklı olduğunu belirtti. Ben de kendisine belediyede görevli müfettişlere derdini anlatmasını söyledim. Eski belediye binasını ve Çınar Otelini yıkacağız, buralar için güzel projelerimiz var," ifadelerini kullandı.

Sokak Hayvanları ve Diğer Çalışmalar

"Sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sinek ve diğer haşarat ile ilgili sıkı bir çalışma içindeyiz. Emniyet Müdürlüğü ile Kapalı Spor Salonu inşaatlarında sona yaklaştık. Devrek'i, sizler, vatandaşlarımız ve bizler ele ele vererek en üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum," dedi.

Başkan Ulupınar, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Zonguldak Haberleri