GENEL

Deprem Bilimcisinden Yeni Uyarı! "Tedbirinizi alın!"

Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki depremlerden önce bölgeyi uyaran Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tedirgin etti.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki depremlerden önce bölgeyi uyaran Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tedirgin etti.

Türkiye coğrafyasını yakından takip eden ve sismik hareketleri inceleyerek yorumlarda bulunan Hoogerbeets, "Bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" demiş ve haklı çıkmıştı.

Bu söylemlerinden sonra popülaritesi Türkiye'de artan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen Tokat merkezli depremleri de tahmin etmişti.

Söz konusu deprem hakkında, “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” diyerek uyarılarda bulunmuştu. Ünlü deprem bilimcinin bu sözlerinin ardından 16 saat 32 dakika sonra 18:11'e geldiğinde Tokat Sulusaray merkezli 5,6'lık depremle sarsılmıştı.

Zaman zaman yaptığı tahminler de yanılabilse de Hoogerbeets'in son yaptığı paylaşım ise bir anda paniğe neden oldu.

Yeni Akit sitesinde yer alan habere göre, Hoogerbeets, Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'ın "Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ü içeren gezegen ve ay kavuşumunun yakınsaması daha büyük sismik aktiviteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60" paylaşımını alıntıladı. Ayrıca Hoogerbeets, "Her ihtimale karşı tetikte olun" uyarısı yaptı.

Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yapan Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle biliniyor. “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinin üçüncü sırasında bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu.