GENEL

Denizlerde Palamut Bereketi...Tezgâhlarda Fiyatlar Dip Yaptı!

Denizlerde Av Yasağı Kalktı, palamut bolluğu Yaşanıyor.

Abone Ol

Palamut Tezgâhlarda Bolca Yerini Aldı

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı ve balık tezgâhlarında palamut bolluğu yaşanmaya başladı. Sezonun henüz başında olmasına rağmen, son yıllarda ilk kez bu kadar bol miktarda tezgâhlarda yer alan palamut, balıkçıları ve vatandaşları sevindirdi.

Balıkçılardan Tuzlama Önerisi

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, bu sezon palamudun bol olacağına dair bir görüntü olduğunu ifade ederek vatandaşlara tuzlama yapmalarını önerdi. Çoğalmış, "Vatandaş ne kadar erken tuzlarsa o kadar iyi. Çünkü palamut bir anda kaybolabilir veya çoğalabilir, ne olacağı belli olmaz. Palamut balığı hızlı bir balık; iki gün bol gözükür, üçüncü gün çok az olur," dedi. 

Diğer Balık Fiyatları Düştü

Palamudun bol olması, diğer balık çeşitlerinin fiyatlarını da etkiledi. Ahmet Çoğalmış, “Palamudun bol olması, ister istemez diğer balık çeşitlerinin fiyatını aşağıya çekti diyebiliriz. Mezgit 100 TL'ye, istavrit ise 50 TL'ye kadar geriledi. Geçtiğimiz günlerde bu balık çeşitlerinin fiyatı 250 TL'ye kadar çıkabiliyordu. Şu anda sezonun en uygun fiyatları diyebiliriz," açıklamasında bulundu.

"Palamut Bol, Hamsi Az Olur" Uyarısı

Başka bir balıkçı esnafı Mehmet Örseloğlu da palamudun bolluğuna dikkat çekerek, “Bu sene palamut bol, inşallah böyle devam edecek. Ancak, palamudun bol olduğu yerde hamsi az olur. Bugün var, yarın olmayabilir,” diyerek vatandaşları uyardı.

Sezonun İlk Haftaları Umut Veriyor

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından sezonun ilk haftalarında yaşanan bu bolluk, balıkçıları ve tüketicileri memnun ederken, balık fiyatlarının düşmesi de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Balıkçılar, palamudun bu bolluğunun ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu belirterek, vatandaşların sezonun keyfini çıkarmalarını öneriyor.