Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, “Diyanet ve başkanı Ali Erbaş,milletin sırtında taşıması gittikçe ağırlaşan bir yüke dönüşmüştür.Söz konusu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir. !”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, Diyanet İşleri Başkanın Cuma günü hutbesinde Atatürk’e yer vermemesine tepki gösterdi.

Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Diyanet İşleri Başkanlığı, kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü cuma gününe denk gelen 30 Ağustos hutbesinde yine yok saydı.23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbelerinde Atatürk’ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı,30 Ağustos 2024 günü okunan Cuma hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi.

Ayhan Sezgin son yolculuğuna uğurlandı Ayhan Sezgin son yolculuğuna uğurlandı

  Şayet bugün milletin alnı secdeye özgürce gidebiliyorsa, camilerden özgürce hutbe okunabiliyorsa bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarını kullanarak milyonluk makam arabalarına binip gezenlerin, sahip oldukları tüm makamları borçlu oldukları kurucu liderlerini minnetle, saygı ve sevgiyle anmaları gerekirken, Cuma günü okunan hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tek satır dahi yer  vermeyerek milletin hissiyatından ne kadar uzak olduklarını göstermişlerdir.Vergilerimizden en büyük payı alan Diyanet ve başkanı Ali Erbaş,milletin sırtında taşıması gittikçe ağırlaşan bir yüke dönüşmüştür.Söz konusu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir. !

Bu ülkede yaşayan 86 milyon insan dinini en rahat şekilde yaşayacağı sistemin laik demokratik cumhuriyet olduğunu çok iyi bilmektedir. Bize bu imkanı sağlayan Atatürk’ü hutbenizden çıkarabilirsiniz, ama bu halkın gönlünden asla çıkaramayacaksınız. Her milli bayramda Anıtkabir’e Atasına koşan milyonlar O’nu rahmetle, minnetle ve şükranla yad etti. Bu halk Atasıyla arasına girmeye çalışanlara her vesile ile gerekli cevabı vermeye devam edecektir. Türk ulusu vefalı bir millettir. Atasını asla unutmayacak, O’na olan sevgisini ilelebet gönlünde yaşatacaktır. Dindar nesiller yetiştireceğini iddia edenlerin ülkeyi nereye getirdiği ortadadır. Sizin hutbelerinizde dahi anmadığınız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurmayları 23 Nisan 1920 tarihinde halkla birlikte Hacı Bayram-ı Veli Camiinde Cuma namazını kıldıktan sonra TBMM’nin açılışını yaptılar. Bu halk bunları unutmaz. Ne yaparsanız yapın Atatürk’ü Yüce Türk Milletinin gönlünden çıkaramazsınız. Beyhude mücadeleniz ve vahim hayalleriniz asla gerçekleşmeyecek.

Varsın onlar ismini geçirmemeye çalışsınlar, armağan ettiğin milli bayramlarımızı kutlamasınlar, yazdığın o şanlı tarihi ve gerçekleri eğip bükerek bu millet için yaptıklarını gölgelemeye çalışsınlar ! Sen bizim hep ışığımız, yoldaşımız ve önderimiz oldun… Bağımsızlığımızı, eşit yurttaşlığımızı, inandığımız değerleri özgürce yaşayabilmeyi senin sayende elde ettik.Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz."

Muhabir: Emre Can BAYRAM