Kamuoyunda Yankı Uyandıran Atama Kararı

Geçtiğimiz hafta, Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Aynur Tuncar adlı bir sağlık memurunun gece yarısı yapılan ani atama kararı, kamuoyunda geniş tepkilere neden oldu. Ticaret Bakanlığı'na daire başkanı olarak atanması sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı.

Zonguldak'a Altın Madalya: Fırat Bozkurt Şampiyon Oldu Zonguldak'a Altın Madalya: Fırat Bozkurt Şampiyon Oldu

Atama Belgesi ve Tepkiler

Sosyal medyada yayımlanan belgeye göre, Edremit Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Aynur Tuncar'ın, muvafakat alınarak Ticaret Bakanlığı'na 1. derece ve +4200 ek göstergeli daire başkanı olarak naklen atanması, kamuoyunda torpil ve liyakat endişelerini beraberinde getirdi.

CHP'nin Meclis Gündemine Taşıması

CHP Zonguldak Milletvekili Ertuğrul, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve atamanın liyakat esaslarına uygunluğunu sordu. Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'na ayrı ayrı önergeler verdi.

Soru Önergeleri ve İçerikleri

Eylem Ertuğrul'un önergelerinde, atamanın hangi liyakat kurallarına göre yapıldığı, atanan kişinin kimliği ve atanma süreciyle ilgili detaylar istendi. Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya atama süreci hakkında detaylı sorular yöneltildi.

CHP'li Eylem Ertuğrul, atamanın hangi liyakat esasları dikkate alınarak yapıldığını sordu. Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na ayrı ayrı yönelttiği önergelerde şu ifadelere yer verdi:

“Balıkesir'in Edremit ilçesinde, beklenmedik bir atama kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır. İlgili atama kararının belgesi sosyal medyada ve basında yer almıştır. Yer alan belgede 'Balıkesir Edremit Devlet Hastanesinde Sağlık Memuru (Tıbbi Sekreter) olarak görev yapan Aynur TUNCAR’ın, verilen muvafakate istinaden Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 1’inci derece ve +4200 ek göstergeli Daire Başkanı kadrosuna naklen atamasının yapıldığı' belirtilmektedir.

Edremit Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Aynur Tuncar isimli kişinin iddialara göre bir gece içinde Ticaret Bakanlığı'na Daire Başkanı olarak atanması kamuoyunda torpil ve liyakat konusunda endişe uyandırmıştır.
İddia doğru ise bu atamada hangi liyakat kuralları esas alınmıştır?
İddia doğru ise bakanlığınıza daire başkanı olarak atanan kişi kimdir, nerelidir, yakınlık dereceniz nedir? Hangi daire başkanlığına atanmıştır?
Sağlık memuru (tıbbi sekreter) olarak görev yapan birinin bakanlığınız bünyesinde görev yapabilmesi için hangi sınav ya da mülakatlardan geçmesi gerekmektedir?
Sağlık Bakanlığı'na verdiği soru önergesinde tüm bu soruların yanı sıra Bakan Fahrettin Koca'ya ayrıca; iddia doğru ise ilgili atama kararının altına adınıza imza atan daire başkanının bu işleminden haberiniz var mıdır?”

Editör: Ahmet Furkan Sav