Zamlı tarifenin 1 Temmuz itibariyle uygulanması nedeniyle emekli ve memur maaşlarının enflasyon hesaplamasına dâhil edilmeyeceğine vurgu yapan Yavuzyılmaz, ‘Elektrik zammı kurnazca enflasyon hesabının dışına çıkartılmıştır’ dedi.

“Enflasyonu arttırır” diyerek memura, emekliye ara zam yapmayan iktidarın, elektriğe devasa zam yapmış olmasını da eleştiren Milletvekili, milyonlarca yurttaşın daha da fakirleşeceğine vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“EPDK, elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklamasını mayıs ayında yapmak yerine haziran ayının son günlerinde yapıyor. Elektrik fiyatlarına getirilen bu devasa zam mayıs ayında açıklanmış olsaydı, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarına haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte yansıyacaktı ancak zammın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2024 olunca bu yüksek artışlar, kurnazca bir planla, enflasyon hesabının dışına çıkarıldı. 

Devasa zammın doğrudan ve dolaylı etkilerini bugünden hissetmeye başlayacak milyonlarca vatandaşımız, enflasyon etkisiyle maaşlarına yapılması gereken zammı ise ancak 6 ay sonra almaya başlayabilecek.

TRT ekibi Zonguldak'ta! TRT ekibi Zonguldak'ta!

Memur ve emeklilere gelince ‘enflasyonu arttırır’ gerekçesiyle ara zam yapmayan ve yüksek enflasyona ezdiren hükümet, elektriğe devasa zam yaparak hem vatandaşı bezdiriyor hem de enflasyonu körüklüyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ