CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti Zonguldak, Karabük, Bartın Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamayı eleştirerek, devlete ait 19 şirketin yönetim yapısının değiştirilerek örtülü bir özelleştirme sürecine sokulma girişimlerine tepki gösterdi.

Zonguldak'ta o mahallede elektrik kesintisi olacak! Zonguldak'ta o mahallede elektrik kesintisi olacak!

Yavuzyılmaz, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın 9 Temmuz'daki konuşmasına atıfta bulunarak, "AK Parti'nin hazırladığı yasa tasarısıyla Türkiye Taş Kömürü, TCDD, BOTAŞ gibi kritik kuruluşların yönetimine Hazine Bakanlığı'nın etki edeceği ve özelleştirme yolunun açılacağı" yönündeki iddiaları destekledi. Atalay'ın açıklamalarını hatırlatan Yavuzyılmaz, tasarının amacının özelleştirme olduğunu vurguladı.

TÜRK-İŞ, DİSK ve HAK-İŞ'in katılımıyla yapılan toplantıda da açıklamalarının tasarıyı geçiremeyeceği anlaşılınca inkâr yoluna gidenlere en güzel cevabın bu olduğunu belirten Yavuzyılmaz, "Madencinin ayak sesleri hükümet yetkililerinin kulaklarında çınlamıştır" dedi.

Ergün Atalay'ın tasarıyla ilgili endişelerini dile getirdiği konuşmasında, enerji ve maden sektörlerindeki işçilerin ve kamuoyunun kaygılarını paylaştığını belirten Yavuzyılmaz, hükümetin bu yöndeki adımlarının ekonomik ve sosyal sorunları derinleştireceği uyarısında bulundu.

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal