ZONGULDAK

Çaycuma’da Su Zammı Krizi Büyüyor! "Halkı Enayi Yerine Koymaktır!"

Çaycuma Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle suya yaptığı %50 zam, ilçede tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Abone Ol

AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zam kararının acilen geri alınması çağrısında bulundu.

Suya Yapılan %50 Zam Tartışma Yarattı

Çaycuma Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ek bütçe toplantısında alınan kararla, konutlarda 20 TL olan suyun ton fiyatı %50 zamla 30 TL'ye çıkarıldı. İşyerlerinde ise fiyat 60 TL olarak belirlendi. İlk tepki Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren'den gelirken, bu kez AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit'ten de sert bir eleştiri geldi.

Yiğit, "Halkı Enayi Yerine Koymaktır"

AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, su zammına sert tepki göstererek, "Pahalı su vermek tek kelime ile vatandaşını hiçe saymak, vurdum duymazlık sergilemektir. Halkı enayi yerine koymaktır..." ifadelerini kullandı. Yiğit, belediye meclisinin acilen toplanarak bu karardan vazgeçmesi ve zammı geri çekmesi gerektiğini belirtti.

"Su Hayattır, Zamla Düşmanlık Yapmak Olur"

Yiğit, "Su hayattır. İndirim ile dost, zam ile düşmandır. Çaycuma Belediyesi, suya zam konusunda tarihi bir yanlış karara imza atmıştır. Su olmadan yaşam mümkün değildir. Halkın su talebi ve ihtiyacı asla göz ardı edilemez," diyerek zam kararını eleştirdi. Yiğit ayrıca, "Mecbur kalıyoruz, tasarruf tedbirleri, enflasyon ve elektrik zamları gibi bahanelerle, sanki pahalı da olsa su almak zorundaymışız gibi davranmak vatandaşı hiçe saymaktır," dedi.

Yiğit, Belediye Meclisini Acil Toplantıya Çağırdı

Birol Yiğit, açıklamasında, "Şu anda zaten pahalı olan belediye suyu %70 zam teklifiyle gündeme gelmiş ve %50 zamla kabul edilmiştir. Hazır su satan şirketler bile suyu halka daha ucuza veriyor. Suya zam yapılarak elde edilecek gelirin başka kalemlerden temin edilmesi daha uygun olacaktır. Bu nedenle zam kararı doğru değildir ve sosyal belediyecilik anlayışına, akla ve vicdana aykırıdır. Derhal ve acilen belediye meclis üyeleri toplanıp bu yanlış karardan vazgeçmeli ve zammı geri çekmelidir," dedi.

"Kendine Oy Verenlere Saygısızlık Yapamazsınız"

Yiğit, Çaycuma Belediyesi'ni ve meclis üyelerini eleştirerek, "Çaycuma Belediyesi halkına karşı bu kadar acımasız olamaz. Kendine oy verenlere saygısızlık yapamaz. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla bu iş bir sonraki seçime kadar gidemez. Belediye meclis üyelerimiz, yeni seçilmiş olmalarından ve belediye mevzuatı hakkında yeni bilgi edinmeye başladıklarından dolayı olaylara iyi niyetle yaklaşmış olabilirler, ancak belediye menfaatini gözetmeleri gerekir," ifadelerini kullandı.

Çaycuma Haberleri