Zonguldak'ta Muhtarlar Günü Kutlanacak... Zonguldak'ta Muhtarlar Günü Kutlanacak...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 1929 yılında doğan ve 1947-1948 eğitim öğretim yılında Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü'nden mezun olan Saim Şen öğretmen, 94 yaşında hayatını kaybetti. Saim Şen öğretmen, Çaycuma Merkez Yeni Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda seveni, meslektaşı ve vatandaş katıldı.

Saim Şen öğretmen, emekli olduktan sonra da Köy Enstitüleri'nin toplumcu ve aydınlanmacı eğitim anlayışını yaşatmaya ve yaymaya çalıştı. Köy Enstitüleri ile ilgili etkinliklere katılan, yerel ve ulusal gazeteleri takip eden, güncel konuları yorumlayan Saim Şen öğretmen, 

Saim Şen öğretmenin cenaze töreninde konuşan Çaycuma Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Saim Şen öğretmenin Köy Enstitüleri'nin değerlerini taşıyan bir eğitim emekçisi olduğunu belirterek, "Saim Şen öğretmen, Köy Enstitüleri'nin ürettiği aydınlanmacı, toplumcu, demokratik ve laik eğitim anlayışını hayatının sonuna kadar savundu. Onun yaşamı, bizlere bir örnek ve bir miras olarak kalmıştır. Saim Şen öğretmeni saygıyla anıyoruz. Mekanı cennet olsun." dedi.

İbrahim Yıldız

Editör: Aybüke Ünal