Zonguldak’ta hayrete düşüren görüntü! Zonguldak’ta hayrete düşüren görüntü!

Çaycuma Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda su fiyatlarına yapılan %50 oranındaki zam kararı ve bu kararın gerekçeleri kamuoyuna duyuruldu. AK Parti ve CHP ortaklaşa aldıkları kararla suyun ton fiyatını 20 TL'den 30 TL'ye çıkardı.

AK Parti'den Açıklama: "Zam Oranı %70'ten %50'ye İndirildi"

AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ahmet Karaca, su zammı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda zam oranının %70 olarak belirlenmesine rağmen, partilerinin önerisiyle %50'ye indirildiğini belirtti. Karaca, "Partimizin tavsiyesi 0 zam olarak verilmişti ama Türkiye’nin ekonomik koşullarını da göz önünde bulundurarak, su zammını %50'ye çekmek zorunda kaldık" dedi.

Başkan Kantarcı "Sudan Zarar Ediyoruz"

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, su zammının gerekliliğini vurgulayarak, mevcut fiyatlarla devam edilmesinin belediyeye yıllık 8 milyon TL zarar ettireceğini açıkladı. Kantarcı, "Sudan kar ve zarar etmemek için bu zam oranını belirledik. %50'lik zam oranı, enflasyon oranının çok altında bir rakamdır" şeklinde konuştu.

Karaca’dan Destek! "Evet Oyu Vereceğiz"

Başkan Kantarcı’nın açıklamalarının ardından söz alan Karaca, su zammının %70'ten %50'ye çekilmesiyle ilgili olarak parti grubunun 'Evet' oyu vereceğini duyurdu. Karaca, "Bu rakamları komisyonda tartışarak belirledik ve kamuoyu bu konuda bilgilendirildi" dedi.

Başkan Kantarcı’dan Onay... "Güzel ve Değerlendirelim"

Başkan Kantarcı, AK Parti grubunun vereceği 'Evet' oyuna yönelik olarak, "Güzel, değerlendirelim" ifadesini kullandı. Böylece, AK Parti ve CHP'nin ortak kararıyla su zammı oy birliğiyle %50 olarak belirlendi.

Çaycuma Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ