Bu özel günde, iki şehir arasındaki dostluk bağlarının güçlendiği bir kez daha vurgulandı.

ETKİNLİĞE KATILIM YOĞUNDU
Kutlama programına Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, önceki dönem Devlet Bakanı Hasan Gemici, eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Lennestadt Belediye Başkanı Tobias Puspas gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili Dr. Gregor Kaiser, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar gibi yerel yöneticilerin yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri ve birçok sivil toplum örgütü yöneticisi de etkinlikte yer aldı.

Yılın ilk karı yağdı! Yılın ilk karı yağdı!

Çaycuma Ve Lennestadt Arasındaki Bağlar Güçleniyor! Çaycuma Haberleri (1)

DOSTLUK HEYETİ VE OKUL TEMSİLCİLERİ KATILDI
Etkinlikte, Lennestadt'tan gelen dostluk heyeti üyeleri, kardeş okulların yönetici ve öğretmenleri de hazır bulunarak bu anlamlı kutlamaya katkı sağladı. Katılımcılar arasında Çaycuma Belediyesi daire amirleri, muhtarlar ve yerel meclis üyeleri de yer aldı.

İKİ ŞEHİR ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK
Kutlama, kardeş şehirler arasındaki iş birliğinin ve dostluğun daha da pekişmesi amacıyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle zenginleştirildi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin, kültürel alışveriş ve iş birliği için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Çaycuma Ve Lennestadt Arasındaki Bağlar Güçleniyor! Çaycuma Haberleri (4)

AKGÖNÜL VE PUSPAS’I ANDI

Mini bir konser ile başlayan kutlama, başlangıcından bugüne kadar yapılan kardeş kent faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “On yıl önce Nedim Kalembaşı’nın kıvılcımıyla başlayan kardeşlik sürecinde çok önemli işleri başardığımıza inanıyorum. Zamansız kaybettiğimiz, bu işe gönül vermiş iki değerli dostumuz Hasan Akgönül ve Berward Puspas’ı rahmetle anıyorum. Dünyayı etkileyen pandeminin en şiddetli zamanında, ayrı mekânlarda, kardeş kent protokolü imzaladık. Protokole birlikte imza attığımız değerli dostum Stefan Hundt’a selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum.” dedi.

Çaycuma Ve Lennestadt Arasındaki Bağlar Güçleniyor! Çaycuma Haberleri (3)

KANTARCI: “TÜM BELEDİYECİLİK FAALİYETİ İÇİNDE BU ÇALIŞMA ÇOK DAHA FARKLI VE ÖNEMLİ”

Çok karışık duygular içinde olduğunu söyleyen Kantarcı, “Salonda çok nezih bir topluluk var. Bu manzara, yaptığımız işin ne derece önemli olduğunu gösteriyor. Ne Çaycuma Belediyesinin ne de Lennestadt Belediyesinin böyle bir görevi yok. Hiç kimse bizden böyle bir iş de beklemiyor. 10 yıldır bu dostluk ilişkisi içinde gönüllü olarak görev alan insanların da bir mecburiyeti yok. Ama şu bu gerçek ki, yaptığımız belediyecilik faaliyeti içinde, bu çalışma çok daha farklı ve önemli. Birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var. Birbirimizle iyi geçinmeye ihtiyacımız var. Birbirimizle konuşmamız lazım. Özellikle Almanya ile geçmişten gelen dostluk bağlarını daha ilerilere taşımamız lazım. Çocuklarımızın ve halklarımızın karşılıklı iletişim içine girmesi lazım.” diyerek sözlerine devam etti.

KANTARCI: “ÖZELLİKLE OKULLARIMIZIN GELDİĞİ DURUM HEPİMİZ İÇİN KIVANÇ VERİCİ”

Kantarcı konuşmasını, “Birçok alanda yaygınlaştırmaya çalıştırdığımız bu faaliyette özellikle okullarımızın geldiği durum hepimiz için kıvanç verici. Şimdiden yüzlerce çocuğumuzu biz Almanya’ya gönderdik, yüzlerce Alman çocuğu da burada misafir oldu. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz birbiriyle arkadaş oldu. Burada olan olmayan herkese düşen görev bu ilişkiyi daha ilerilere taşımaktır. Geçmişte yaptıklarımıza bakarak bunu başaracağımıza inanıyorum. Büyük bir heyetle buraya gelen sayın başkanımıza, milletvekilimize ve beraberlerindeki heyete şükranlarımı arz ediyorum.” diyerek tamamladı.

KALEMBAŞI: “DÜNYADA BU KADAR KAVGA VARKEN, BİZ BAMBAŞKA ŞEYLER YAPIYORUZ”

Almanya’dan birlikte geldiği tüm heyeti sahneye davet ederek konuşmasını yapan Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, “Modern Alman devletinin kurucusu Bismarck, ‘Türklerle Almanların dostluğu o kadar derindir ki, hiçbir şey onu bozamaz’ diyor. Lennestadt Belediye Meclisi tam da bunu anlatmak ister gibi, 38 üyenin oy birliğiyle Çaycuma ile kardeş kent olmayı kabul etti. Belediye Başkanı Stefan Hundt, bana, ‘Benim de bir oyum var, 39 kabul oyu’ diyebilirsin’ dedi. İlişkilerin bu düzeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada bu kadar kavga varken, biz bambaşka şeyler yapıyoruz, barışı, kardeşliği konuşuyoruz. Okullarımız, spor kulüpleri birbiriyle kardeş oluyor. Biz ‘uluslararası değişim’ diyoruz. Yeni kardeşlikler, dostluklar olsun istiyoruz.” dedi.

PUSPAS: “ÇOCUKLARIMIZIN İYİ BİR DÜNYADA YAŞAMAYA HAKKI VAR”

Daha sonra kürsüye çıkan Lennestadt Belediye Başkanı Tobias Puspas, “Hepinize Lennestadt’tan selam getirdim diyerek başladığı konuşmasında, “Amasra’yı, Filyos’u, Safranbolu ve Filyos’u gördüm. O kadar güzel bir yerde yaşıyorsunuz ki, bununla gurur duyabilirsiniz. Ayrıca Bülent Kantarcı gibi çok çalışkan bir belediye başkanınız var. Arkasındaki ekip çok güçlü, her şey yolunda gidiyor. Ben de çok şanslıyım, Nedim Kalembaşı ile Bülent Kantarcı çalışmayı çok ileri noktalara getirmiş. Biz bu çalışmayı görev olarak değil, çocuklarımıza örnek olmak için yapıyoruz. Çünkü onların daha iyi bir dünyada yaşamaya hakkı var.” şeklinde ifadelere yer verdi.

KAYA: “KAYMAKAMLIK OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA FAZLASIYLA YAPACAĞIZ”

Etkinlikte son olarak söz alan Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, yaptığı kısa konuşmada, “Bize düşen 10 yıl önce başlayıp, dört yıl önce imza altına alınmış bu kardeş kent faaliyetini bir adım daha ileriye taşımaktır. Çaycuma’ya atanalı iki buçuk ay oldu. Kaymakamlık olarak bu dostluğu daha ilerilere taşımak için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımıza söz veriyorum.” dedi. Etkinliğin son bölümünde, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Tobias Puspas’a el dokuması bir küçük halı, Milletvekili Gregor Kaiser’e de cam altı sanatına ait çerçeve armağan etti. Tören pasta kesilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Çaycuma Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi