Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından derelerde oluşan kirlilik vatandaşlar tarafından merak konusu haline gelmiş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından da gündeme getirilmişti.

Bülent Kantarcı'nın “Çaycuma derelerinden zehir akıyor! Oyka’nın önünden geçen Perşembe deresindeki yukarı havzadan gelen bu kahverengi tortu araştırılmalıdır” demesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü harekete geçerek kirliliğin temizlendiğini ve kirliliğin kaynağının araştırılacağını şu sözlerle duyurmuştu:

Refik Yurtbay sonsuzluğa uğurlandı! Refik Yurtbay sonsuzluğa uğurlandı!

''Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe deresinde oluşan kirlilik üzerine Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yerinde incelemeler yapılmıştır. Yapılan denetim sonucunda; söz konusu derede kirlenme oluştuğu, kirlenme olayının devam etmediği mevcutta akarsuyun temiz aktığı ancak kirlenmeden kaynaklı dere tabanında ve dere kenarında tortu kaldığı görülmüştür. Kirliliğin kaynağına yönelik tespit çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca söz konusu dereden ve oluşan kirlilikten numune alınacak olup çıkan sonuca göre Çevre Kanunun ve ilgili mevzuat hükümlerince iş ve işlemler yürütülecektir.''

''DERE TEMİZMİŞ ÖYLE Mİ?''
Başkan Bülent Kantarcı, ''Bu fotoğraflar aynı gün çekildi. Siyahlığı görüyor musunuz? Dere temizmiş, öyle mi??? Ahatlı köyünün ve diğer köylerin kanalizasyonu nereye akıyor?'' diyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün açıklamalarına soruyla karşılık cevap verdi.

WhatsApp Image 2023-07-30 at 16.18.59

WhatsApp Image 2023-07-30 at 16.18.59 (1)

WhatsApp Image 2023-07-30 at 16.19.01

Editör: Emre Sürücü