ZONGULDAK

Bugün geçildi! TK’dan 2 bin 846 çift!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2 bin 846 çift eldiven satın alacak.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2 bin 846 çift eldiven satın alacak. 

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlükleri dahil tüm iş yerlerinde ihtiyaç duyulanmuhtelif koruyucu eldiven temini için satın alınması amacıyla ihale yapılacak.

2 bin 846 çift 

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuz tarafından antivibrasyon ve kimyasal tehlikeler karşı koruyucu nitril eldiven temin edilecek. 
TTK yer altı Grup-1 (metan) gazlı kömür madeni ocaklarında ve yer üstünde
çalışan işçilerin elden kazaya uğramalarını önlemek amacıyla kimyasal ve mekanik etkilere karşı kullanılan koruyucu eldivenler satın alınacaktır.
Antivibrasyon eldivenin teknik özellikleri; eldivenler ele uygulanan vibrasyon darbelerini kendi üzerine emerek hafifletip, kullanıcıya vibrasyonun enerjisini ve etkisini azaltacak özellikte, eldivenden el
ayasına geçen titreşimin ölçülmesi ve değerlendirilmesi için metotlar standardının uygun, koyu renkte, kaplaması doğal kauçuktan ve örgü bilekli, uzunluğu 25 ve 30 cm arası, CE belgeli, kimyasal risklere karşı uzun konçlu, tam korumalı 1735 çift olacaktır.
Ayrıca satın alınacak kaynakçı eldiveni 730 çift, alçak ve yüksek gerilim izole elektrikçi eldiveni de 381 çift satın alınacaktır. İhaleyle 2 bin 846 çift eldiven temin edilecektir.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 4 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.