Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Özellikle hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor. İstanbul’un da dahil olduğu 16 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Bolu, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük Dahil 16 Il Için Kritik Uyarı! Zonguldak Haberleri (1)

Yağışlı Hava Etkili Olacak

Rapora göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batı bölgeleri ve Batı Karadeniz başta olmak üzere, Osmaniye, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Hatay, Rize ve Artvin gibi illerde sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek. Özellikle Marmara ve Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde sağanakların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sarı Kodlu Uyarı Verilen İller

Meteoroloji, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Bu illerde sağanak yağışların olumsuz etkilerine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Zonguldaklı gazeteciler külliyede! Zonguldaklı gazeteciler külliyede!

İstanbul’da Yağışlar Ne Zaman Başlayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de İstanbul için bir uyarı yayınladı. Açıklamada, bu akşamdan itibaren etkili olması beklenen yağışların salı günü akşamına kadar devam edeceği bildirildi. Sıcaklıkların ise Karayel’in etkisiyle 8-10 derece birden düşeceği ve 27-29 derece seviyelerinden 17-19 dereceye kadar inebileceği belirtildi.

Batıda Hissedilir Sıcaklık Düşüşü

Tahminlere göre, özellikle batı bölgelerde hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece arasında azalacak. Diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerinden hafif esmekle birlikte, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar (50-70 km/saat) ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den Tedbir Uyarısı

Kuvvetli Yağışlar İçin Uyarı

MGM, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli yağışlar yaşanabileceğini belirtti. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği hatırlatıldı.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi