GENEL

Bireysel Kredinin Artıları ve Eksileri! İşte detaylar...

Abone Ol

Bireysel Kredinin Artıları ve Eksileri

Gelişen bankacılık hizmetleriyle birlikte artık bireysel kredi türleri en yaygın başvurulan finansman desteklerinden birisidir. Tüketicilerin arzu ve isteklerinin yarın geliriyle bugünden karşılanması amacıyla geliştirilen bireysel kredilerin her bir tüketiciye sağlamış olduğu artılar ve eksiler bulunmaktadır. Tüketiciler hayat standartlarını yükseltmek ve aynı oluşan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeterli tasarrufları bulunmadığından bireysel krediye başvuru yapmaktadır.

Bireysel Kredinin Artıları

Tüketiciler ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlere hemen sahip olabilmek için bireysel kredi tercih etmektedir. Tüketici kredi bir diğer adıyla bireysel kredilerin peşin para avantajı sağladığı için tüketicilere pazarlık gücü kazandırmaktadır. Aynı zamanda zorunlu bir tasarruf yöntemi olarak tercih edilmektedir. Bireysel kredilerin tüketicilere sağladığı artılar şöyle sıralanmaktadır;

Hızlı Fonlama Süreleri

Finans sektöründe öz kaynakları kullanarak kaynak sağlama yöntemlerine fonlama adı verilmektedir. Ve bireysel krediler en hızlı fonlama sistemlerinden birisi olarak tercih edilmektedir. Artık bireysel kredi başvuruları aynı gün içerisinde sonuçlanarak acil nakit ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Teminat Zorunluluğu Yok

Bireysel krediler ticari krediler ile kıyaslandığında içerisinde bir teminat zorunluluğu bulunmayan kredi çeşitleri barındırmaktadır. Bazı ihtiyaç kredi türleri için ipotek ve teminat zorunluluğu bulunmadığından dolayı kolaylıkla başvuru ve kredi kullanma hakkı ortaya çıkmaktadır.

Daha Düşük Faiz Oranları

İhtiyaç kredi faiz oranları farklı bankalarda farklı oranlarda kullanılmaktadır. Dolayısıyla daha düşük faiz oranları almak isteyen her bir tüketici birçok farklı banka üzerinden bir araştırma yaptığında kendi bütçesine ve ihtiyaçlarına en uygun kredilere en kolay şekilde ulaşım sağlayabilmektedir.

Esneklik ve Çok Yönlülük

Bireysel krediler arasında yer alan ihtiyaç kredisi kullanım açısından çok yönlülük sunmaktadır. Her tür nakit ihtiyacını karşılamak için farklı türlerde pazarlanan bireysel krediler en etkin finansman desteği olarak tercih edilmektedir. Aynı zamanda hızlı bir işlem süreci bulunduğu için bu esnek yapısı büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Uzatılmış Kredi Vadeleri

Bireysel kredi hesaplama uygulamaları maksimum kredi vadelerini görebileceğiniz en verimli uygulamalardır. Bireysel kredilerin sağladığı uzatılmış kredi vadeleri ile bütçenize en uygun ödeme planını oluşturabilirsiniz.

Yönetimi Daha Kolay

Bireysel krediler her bir tüketicinin kendi bütçesinde kolay bir şekilde yönetildiği bir süreci ifade etmektedir. Oluşan nakit ihtiyacına ve tüketicilerin ödeme gücüne bağlı olarak en verimli kredi çeşitleri hemen belirlenebilmektedir.

Bireysel Kredinin Eksileri

Bireysel kredilerin tüketicileri sağlamış olduğu avantajlarla birlikte bazı eksi yönleri de bulunmaktadır. Bireysel kredilerin en çok karşılaşılan eksi yönleri şöyledir;    

Faiz Oranları Alternatiflerinden Daha Yüksek Olabilir

Bireysel kredilerin faiz oranları alternatif kredilere nazaran daha yüksek seyredebilmektedir. Her bir bireysel kredi türünün farklı bir faiz oranı bulunmakta ve tüketiciler bir kredi kullandığında ana parayla birlikte faiz yükümlülüğünün altına girmektedir. Bu tür bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmamak için ihtiyaç kredi başvuru aşamasında kapsamlı bir araştırma yapmanız tavsiye edilmektedir.

Ücretler ve Cezalar Yüksek Olabilir

Bireysel kredi başvurusunda her bir banka kendi bünyesinde bir dosya masrafı tahsil etmektedir. Bu dosya masrafının hangi rakamlarla tahsil edileceği tamamen bankanın belirlemiş olduğu oranlarda olmaktadır. Bireysel kredilerin dosya masrafı kredi maliyeti hesabı içerisinde mutlaka alınmalıdır. Bu olumsuz durumu en alt seviyelere indirebilmek için birkaç farklı bankadan kapsamlı bilgi almanız tavsiye edilmektedir.

Artan Borç Yükü

Bireysel krediler tüketicilerin borç yükünü artıran en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Bugün birçok tüketicinin hakiki ihtiyacını karşılamak için bireysel kredi başvurusunda bulunmuş ve gelecekte elde edeceği geliri daha bugünden bireysel krediler ile kullanmaya başlamıştır. Bu tür bir olumsuz etkiyi en az seviyeye indirebilmek için ihtiyaç kadar kredi kullanmak çok önemlidir. İhtiyacın üzerinde başvurulan her bir kredi borç yükünü daha da artırmaktadır.

Kredi Kartlarına Göre Daha Yüksek Ödemeler

Bankacılık sektöründe bireysel krediler ve kredi kartları en yaygın şekilde kullanılan enstrümanların başında gelmektedir. Her ne kadar bireysel krediler toplu nakit imkanı sunuyor olsa da artık kredi kartları ve kredi kartlarına uygulanan taksitlendirmeler tüketicilerin nakit ihtiyacını da üst düzeyde karşılayabilmektedir. Dolayısıyla bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce bu nakit ihtiyacını bireysel krediyle karşılamak yoksa kredi kartına taksitlendirme yöntemiyle mi satın almak daha uygun olur diye detaylı bir değerlendirme yapmak gerekmektedir. Çünkü bireysel krediler kredi kartlarına göre daha yüksek faiz ve borç yükü oluşturmaktadır.

Bireysel Kredinin Sizin için Doğru Olup Olmadığına Nasıl Karar Verirsiniz?

Bireysel kredilerin artılarını ve eksilerini kapsamlı bir şekilde ele aldığınızda sizin için doğru olup olmadığına karar vermelisiniz. İhtiyacınız doğrultusunda tüketici kredi hesaplama uygulamaları ile en doğru şekilde planladığınız bireysel kredileri bütçenizi çok sarsmadan ve uzun bir vadede yaşam standartlarınızı olumsuz etkilemeden karşılayabiliyorsanız bu durumda kredi kullanımında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Başvurmak istediğiniz bir bireysel kredi yaşam standartlarınızı büyük ölçüde kısıtlayacak ise bu süreçte başvurunun doğruluğunu detaylı bir şekilde değerlendirmeye almanız tavsiye edilmektedir.