Kastamonu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, cezaevi firarisi olan İsmail Bayam'ın yakalanması için düzenlenen operasyonda polis memurları vuruldu.

Olay, saat 9.30 sıralarında İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı'nda meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı ve firari olan İsmail Bayam'ın, annesi ve babasının yaşadığı evde bulunduğu bilgisine ulaşan Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan, olay yerine intikal etti.

O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi! O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi!

Şüphelinin Ateş Açması

Polis memurlarını gören İsmail Bayam, pompalı tüfekle ateş açarak memurları yaraladı. Ardından kendisini eve kilitleyen Bayam, annesi S.B.'yi (52) rehin aldı. Yaralanan polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan, acilen hastaneye kaldırıldı.

Özel Harekat Polisi Operasyonu

Yaklaşık 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi devreye girerek eve operasyon düzenledi. Operasyon sırasında saldırgan şahıs öldürülerek etkisiz hale getirildi ve rehin alınan anne S.B. sağ olarak kurtarıldı.

Vali Dallı Olay Yerinde

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, operasyonu olay yerinden takip etti. Yapılan açıklamada, şehit düşen polis memurunun ailesine başsağlığı dilenirken, yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA