30 Haziran Dünya Emekliler Günü'nde gerçekleştirilen etkinlikler, Sağlıklı Yaşlanma: Nefes Egzersizi, Ebru Sanat Etkinliği ve Mandala Etkinliği gibi aktiviteleri içerdi. Farabi Kampüsünde yapılan etkinliklere, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler ve çok sayıda huzurevi sakini katıldı.

Meteorolojiden Sarı Kodlu Uyarı! Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor Meteorolojiden Sarı Kodlu Uyarı! Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor

I M G 4705

Rektör Özölçer’in Konuşması

Etkinliklerin açılışında konuşan Rektör Özölçer, Huzurevi sakinleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Ülkemizin kalkınmasına emekleri ile katkıda bulunmuş olan emeklilerimize verilen değeri ortaya koymak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılı, “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Büyüklerimizin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübelerin, genç nesiller için birer hazine olduğunun farkındayız. Bu nedenle, büyüklerimizin toplumla daha fazla etkileşimde bulunmalarını sağlamak ve onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışmayı ve kuşaklar arası bağı güçlendirdiğine inanıyorum. Bugün burada bizlerle birlikte olan tüm huzurevi sakinlerimize, etkinliklerimize katılım gösteren değerli misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.

I M G 4703

Nefes Egzersizi ve Sanat Deneyimi

Program, Ali Arslan Konferans Salonu'nda düzenlenen “Sağlıklı Yaşlanma: Nefes Egzersizi” etkinliği ile devam etti. BEUN Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğrt. Üyesi Melike Bolat, sağlıklı nefes almanın inceliklerini anlatarak huzurevi sakinlerine nefes egzersizi yaptırdı. Huzurevi sakinleri, Sanat Sokağında kurulan stantlarda eğitmenler eşliğinde ebru ve mandala sanatı deneyimi yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün geçirdi.

Etkinlik, Sanat Sokağında düzenlenen ebru sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal