ZONGULDAK

BEUN Mezunu Şulenur Böyükaslan, Çekye'da Türk Mutfağını Tanıttı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, uluslararası alanda dikkat çeken bir etkinlikte yer aldı.

Abone Ol

Böyükaslan, gastronominin Nobeli olarak bilinen Basque Dünya Aşçılık Ödülü’nü kazanan Türk Şef Ebru Baybara Demir’in öncülüğündeki Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde görev aldı.

Çekya'da Türk Mutfağı Tanıtıldı

Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da yer aldı. Şulenur Böyükaslan, Çekya'nın önde gelen isimlerine, Türkiye’nin yedi bölgesinden oluşturulan menü ile zengin Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sundu.

Böyükaslan, üniversite döneminde edindiği teorik ve pratik bilgilerin bu başarıda önemli rol oynadığını belirtti. BEUN Aşçılık Programı'nın, alanında donanımlı akademisyenleri ve üst düzey fiziki donanımı sayesinde hedeflerine ulaşmada büyük katkı sağladığını vurguladı.

Şulenur Böyükaslan, öğrencilerin akademik aşçılık eğitiminde desteğini esirgemeyen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür etti. Ayrıca, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, meslek hayatı boyunca Zonguldak’ın kültür elçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

Zonguldak Haberleri