Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinlik, 20 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’de tüm Türkiye’de aynı anda başladı.

Beun, Doğayı Koruma İçin Bir Araya Geldi.. (3)

Fetullah Gülen, öldü! Zonguldak'ta kimler üzülecek? Fetullah Gülen, öldü! Zonguldak'ta kimler üzülecek?

Zonguldak’ta Yoğun Katılım

Zonguldak’ın Karaman beldesinde yapılan etkinlik, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yanı sıra, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü gibi kamu kurumları, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler, öğrenciler ve vatandaşlar etkinlikte hazır bulundu. BEÜ’yü ise Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü ve çevre düzenlemeden sorumlu Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Karaelmas temsil etti.

Beun, Doğayı Koruma İçin Bir Araya Geldi.. (2)

Çevre Bilincini Artırma Çabaları

Etkinlik sırasında birçok atık toplandı ve doğanın temizlenmesine katkı sağlandı. Ayrıca, katılımcılara çevre koruma bilincinin artırılması amacıyla çeşitli bilgiler verildi. Zonguldak’ın doğal güzelliklerini koruma hedefiyle gerçekleştirilen etkinliğin, ilerleyen dönemlerde de devam edeceği vurgulandı.

Beun, Doğayı Koruma İçin Bir Araya Geldi.. (1)

Rektör Özölçer’den Teşekkür Mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, çevre koruma bilincinin artmasının önemine değindi. Özölçer, "Doğayı korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için bu tür etkinliklerin sürekli hale gelmesi gerekmektedir. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen ve son derece kayda değer bir etkiye sahip olan bu faaliyete katılımcılarımızın gösterdiği ilgi ve destek, çevre bilincimizin artması adına oldukça değerlidir. Toplumumuzun çevre ve doğa farkındalığını artıracak olan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve bizzat katılım göstererek ormanlarımızın temizlenmesine destek olan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Etkinlik, çevre ve doğa farkındalığını artırma hedefiyle son buldu.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi