Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Diş Hekimliği Fakültesi, "Developing Dental Treatment Protocol Practice Skills of Dentistry Undergraduates through Digital Interactive Education" başlıklı projesi ile AB’den destek almaya hak kazandı.

BEUN Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalında öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Bodrumlu'nun yürütücülüğünde ve Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ebru Hazar Bodrumlu'nun yardımcı araştırmacı olarak görev aldığı proje, AB tarafından desteklenmeye hak kazandı. AB tarafından destek gören "Developing Dental Treatment Protocol Practice Skills of Dentistry Undergraduates through Digital Interactive Education" (Dijital Etkileşimli Eğitim Yoluyla Diş Hekimliği Lisans Öğrencilerinin Diş Tedavi Protokolü Uygulama Beceri Geliştirilmesi) başlıklı proje, diş hekimliği öğrencilerine diş tedavi uygulamalarını öğretmek amacıyla branşlara özgü dijital oyunların geliştirilmesini hedefliyor.

Zonguldak'ta cinayete kurban giden Afgan madenci davası başladı! Şok iddia! Zonguldak'ta cinayete kurban giden Afgan madenci davası başladı! Şok iddia!

İlgili projede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Prof. Dr. İlgi Tosun, İtalya’da bulunan Palermo Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Prof. Dr. Alessandro Scardina ile Brescia Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Prof. Dr. Luca Mazzoni, İspanya Valensiya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Prof. Dr. Leopoldo Forner ile Mellis Eğitim Teknolojileri Ltd. Şirketi de yer alıyor.

Avrupa Birligi Projesi Resim

Proje, diş hekimliği lisans öğrencilerinin diş hekimliğinin çeşitli branşlarındaki tedavi protokollerini öğrenmelerini ve analiz yapabilme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Ayrıca dijital oyunlar aracılığıyla interaktif bir öğrenme deneyimi sunarak, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik becerilere dönüştürmelerine de olanak tanıyacak.

Ulusal ve uluslararası alanda dikkat çeken yapıda bir önem arz eden bu proje hakkında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN Diş Hekimliği Fakültesinin bu başarılı girişimi, uluslararası iş birlikleri ve dijital eğitim yöntemleriyle diş hekimliği eğitiminde yenilikçi bir adım olduğunu ifade etti. Rektör Özölçer ayrıca bu projenin, dijital dünya düzeninde geleceğin diş hekimlerinin eğitimine önemli katkılarda bulunacağını ve üniversitenin uluslararası alanda nitelikli eğitim faaliyetlerin standartlarının da artarak devam edeceğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, proje ekibini tebrik edip başarılarının devamını diledi.

Whatsapp Image 2024 09 08 At 14.08.48

Kaynak: BÜLTEN