Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde görevlendirilmek üzere 133 zabıta memuru alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 3 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olup, son başvuru tarihi ise 11 Ekim 2024 olarak belirlendi.

Başvuru Şartları

Adayların başvuru yapabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40. ve 48. maddelerinde belirtilen şartlara sahip olmaları gerekiyor. Genel başvuru koşulları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve sabıka kaydı temiz olmak bulunuyor. Erkek adaylar için askerlik hizmetinin tamamlanmış veya ertelenmiş olması şartı da aranan kriterler arasında.

Zabıta memuru alımına başvuracak adayların ayrıca, görevlerini devamlı yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı ya da bedensel engellerinin bulunmaması gerekiyor. Adaylar, KPSS 2024 P3 puan türünden asgari puanı almış olmalıdır.

4 000001

Özel Başvuru Şartları

Adayların, mezun oldukları okulun ilgili şartlarını taşıması ve 2024 KPSS'den belirlenen puan türünde minimum puanı almış olmaları gerekiyor. Ayrıca, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilmek için erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda ise en az 1.60 metre boy şartı bulunuyor. Boy-kilo oranının da belirli bir denge içinde olması, yani boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark bulunmaması gerekiyor.

Zabıta memuru kadrolarına başvuru yapacak adayların 30 yaşını doldurmamış olmaları ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular sırasında adayların ibraz etmeleri gereken belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı,
  • Diploma veya mezuniyet belgesi,
  • KPSS sonuç belgesi,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan (erkek adaylar için),
  • Sürücü belgesi ve
  • Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf.

Başvurular 3 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olup, 11 Ekim 2024 mesai bitimine kadar devam edecektir. Başvurular yalnızca şahsen yapılacak ve adaylar gerekli belgeleri Altındağ'da bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'na teslim edeceklerdir. Posta ya da diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İŞKUR, dört yüz kırk kişiyi işe alacak! İŞKUR, dört yüz kırk kişiyi işe alacak!

Zabıta memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav düzenlenecek. Sınavlar 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, başarılı adaylar belediyenin resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü sınavda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve yerel yönetimlerle ilgili temel mevzuat konuları yer alacaktır. Uygulamalı sınav ise mesleki bilgi ve yeteneklerin yanı sıra adayların sportif dayanıklılıklarını ölçmeye yönelik olacaktır.

Sınav sonuçları, belediyenin internet sitesinde duyurulacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarına 7 gün içinde itiraz etme hakkına sahip olacaklar. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelendikten sonra 7 gün içinde sonuçlandırılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başvuru ve sınav süreçlerinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunan veya yanlış bilgi veren adayların sınavlarını geçersiz sayarak, atamalarını iptal edecektir.

İş İlanları Haberleri

Kaynak: Memurlar.net