Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 5 ayında yoğun bir faaliyet gösterdi. Bu dönemde 575 adet inşaat ruhsatı düzenleyen müdürlük, 7 adet yıkım ruhsatı da verdi. Ayrıca, 66 kaçak yapıya toplamda 2 milyon 471 bin TL idari para cezası uygulandı.

Kentleşme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Düzce Belediyesi ve mücavir alan sınırlarında kentleşme yönetimini üstlenen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre hareket ederek kente yeni hizmet alanları kazandırmak üzere 748 dönüm büyüklüğündeki 17 bölge ve 14 mahallede 18. madde uygulamaları gerçekleştiriyor.

Hizmetler ve İşlemler

İskan Servisi tarafından yapı kullanım izinleri için 331 belge hazırlandı ve bin 498 bağımsız bölüm meskeni için izin verildi. Ayrıca, 405 inşaatın seviye kontrolü gerçekleştirildi.

Kaçak Yapılarla Mücadele

İki ayrı kazada 4 kişi yaralandı! İki ayrı kazada 4 kişi yaralandı!

Aykırı yapılaşmalarla mücadele kapsamında, 66 kaçak yapıya 2 milyon 471 bin TL idari para cezası uygulandı. Hukuk İşleri Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerekli yasal süreçler yürütüldü.

Diğer Faaliyetler

Müdürlük, 13 adet asansör uygulama projesine onay verdi ve 76 adet asansörün tescil işlemlerini tamamladı. Beyaz Masa aracılığıyla gelen talepler doğrultusunda vatandaşlara çeşitli bilgiler sunuldu, toplamda 850 adet bilgi talebi karşılandı.

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, kentin düzenli ve planlı gelişimi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Düzce Haberleri

Editör: Aybüke Ünal