Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş’ın katılımıyla toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından dolayı Belediye Nikah Salonu’nda imza töreni düzenlendi. 

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02 (2)

Bu arada Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile birlikte davul ve zurna eşliğinde imza törenine geldiği görüldü. 

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.01 (1)

“TARİHİ GÜNE ŞAHİTLİK ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02 (1)

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, imza törenine katılan belediye işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
“Tarihe güne şahitlik etmek için buradayız. 
Zonguldak Belediyesi’nde çalışan 730 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli, işçi kardeşlerimize birinci yılın ilk 6 ayında yüzde 43, ikinci 6 ayında ise yüzde 10 oranında zam yapıldı. Ayrıca sosyal haklarda da iyileştirmeler oldu. Seçimler (31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri) öncesi işçilerimizin morallerini bozmaya çalışanlar olsa da emekçilerimizin emeklerinin karşılığını vereceğimizi söylemiştik, yerine de getirdik. Emekçilerimizi enflasyon canavarının etkisinden kurtarmak için ciddi çalışmalar yaptık. Günün koşullarında işçilerinizi enflasyon canavarına ezdirmeyeceğiz, enflasyon belasından işçilerimizi kurtaracağız. Yani günün koşullarında en iyisini yaptık, bütün imkanlarımızı zorladık. Bazı belediyeler zam yapmayı burakın işçilerin ücretlerini vermeye zorlanırken, bizler her daim işçilerimizin yanında olduk.
Zam uyguladığımız işçilerin de aldıkları ücretin karşılığını vereceklerinden hiç kuşkum yok, daha yeni başladık…”

“BİR İŞÇİNİN EN DÜŞÜK YEVMİYESİ ZAMLA 1600 LİRA OLDU”

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş da sendika kanadı olarak işverenle mutabakata varılmasından mutlu olduklarına işaret ederek, “Sözleşmenin mutlu bağıtlanması sevindirici.  İşverene sürekli ‘geçinemiyoruz, geçinemiyoruz’ dedik. İşveren de sesimize kulak vererek her iki tarafın memnun kalacağı noktada adım attı. Bir işçinin en düşük yevmiyesi yeni zamla birlikte 1600 lira oldu. Bizler vergilerden muzdaribiz, her zaman söylüyoruz çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın diye… Tekrar  söylüyorum, bölgenin en iyi sözleşmelerinden birini sonuçlandırdık” diye konuştu.

DAVUL VE ZURNA EŞLİĞNDE KUTLANDI

Bu arada Belediye Nikah Salonu’na gelen  belediye çalışanlarının sık sık sloganlar attıkları, alkışları eşliğinde imzalanan toplu iş sözleşmesinin davul ve zurna eşliğinde coşkuyla kutlandığı gözlemlendi.

BAŞKANDAN BAŞKANA PLAKET

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02 (5)

Başkan Karataş’ın, günün anısına Başkan Erdem’e plaket takdim etmesi alkışlarla desteklendi. Bu arada Başkan Erdem’e, çiçek de verildi.

İMZA TÖRENİNE KATILANLAR

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02 (4)

İmza törenine; Zonguldak Belediye Başkan yardımcıları, sendika yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ve partililerin yanı sıra belediye çalışanları katıldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Whatsapp Image 2024 07 19 At 11.37.02 (3)

Zonguldak Belediye binası önünde, imza törenine katılanlar bir araya gelerek davul ve zurna eşliğinde toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

MUHABİR: Orhan Akyüz

Editör: Emre Sürücü