Bedelli askerlik ücreti için zam beklentisi, memur maaşlarındaki enflasyon verilerine bağlı olarak belirlenecek. 2024 yılı başında yüzde 49,25 artış gösteren bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 liraya yükselmişti. Şimdi ise gözler, yeni bedelli askerlik ücretinin belirleneceği Temmuz zammına çevrildi.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Zam oranı nasıl belirlenecek?

Bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarının katsayı oranlarına göre hesaplanıyor ve yılda iki kez zamlanıyor. Temmuz zammı için en önemli kriter, 3 Temmuz'da açıklanacak haziran enflasyon verileri olacak. Bu veriler doğrultusunda 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek ve memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? Bedelli Askerlik Ücretine Zam Yapılacak mı?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 1 Temmuz'da bedelli askerlik ücretlerine zam yapılacağını duyurmuş ve mevcut bedel üzerinden başvuru yapmak isteyenleri 28 Haziran'a kadar işlemlerini tamamlamaya çağırmıştı. Bakanlık, şu ifadelerle hatırlatmada bulunmuştu: "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir."

2024 bedelli askerlik ücreti belli oldu! 2024 bedelli askerlik ücreti belli oldu!

Beklenen Yeni Bedelli Askerlik Ücreti ne kadar?

Temmuz ayı itibarıyla enflasyon oranında artması beklenen bedelli askerlik ücretinin, 219 bin liraya yükseleceği öngörülüyor.

Kimler bedelli askerlik yapabilir?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre : Bedelli Askerlik hizmetinden kaç yaşındakiler/kaç doğumlular faydalanabilir? 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi gereğince askerlik çağına girmiş yükümlüler, herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın bedelli askerliğe başvurabilirler.

2024 bedelli askerlik kaç gün

Bedelli askerlik: hizmetin tanımından da anlaşıldığı gibi bedelli askerlik, kısa süreli askerlik hizmeti. Bu süre ise 28 gün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanan insanlar, 28 günlük temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlamış oluyorlar.

Bedelli askerlik ne kadar olacak?

2023 yılının ilk yarısında 104 bin 84 türk lirasına kadar yükselen bedelli askerlik ücreti 2023 yılının ikinci yarısında 122 bin 350 türk lirasına çıkartıldı. Bedelli askerlik ücreti 2024'ün ilk yarısı için 122 bin 350 liradan 182 bin 608 TL'ye çıkarılmıştı.

Editör: Ahmet Furkan Sav