Ancak, Erdemir’in özel endüstri bölgesi ilan edilmesinin ardından Kdz. Ereğli Belediyesi’nin %40 gelir kaybı yaşadığı iddialarına dikkat çekti. Karaoğlu, bu kaybın ayrıntılarına dair net bilgi bulunmadığını vurguladı ve çözüm için diyalog ve işbirliği çağrısında bulundu. Erdemir’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında atıl durumdaki tesislerini halkın kullanımına sunması gerektiğini ifade etti.

I M G 6104

Sabah çilesi! Sabah çilesi!

Karaoğlu'nun açıklaması: 

"Erdemir in yücelmesi, üretimini artırması, dünya borsalarında itibarlı işlem görmesi, Türk savunma sanayisine zırh çeliği üretmesi. Yeni yatırımlar yapıp istihdama katkı sağlaması, sosyal sorumluluk projeler üretip. Sosyal paylaşımlar yapması bizleri son derece sevindirir, mutlu eder..
Bununla beraber gene bizim için kıymetli olan Kdz.Ereğli Belediyesi Erdemir in özel endüstri bölgesi ilan edilmesi sonuncun da bir gelir kaybı var ise %40 gelir kaybı var deniyor ama bunun miktarı bir türlü söylenmiyor belediye 2023 ilan edilen bütçesine baktığımızda 773 milyon Tl toplam geliri olduğu.  9 adet gelir  kalemleri içinde emlak vergisi 47 milyon TL. olduğu, elektrik ve hava gazı tüketim vergisi 17 milyon 218 bin TL. Olduğu  gerçeği de ortada iken  şimdi sormak lazım toplam gelirin %40 nasıl kaybolur ortaya ciddi bir rakam çıkar. 
Belki söylenmek istenen şu olabilir emlak vergisi gelirlerinden %40 lık bir kayıp var dense biraz daha  anlamlı olur.
Neticede kdz.Ereğli belediyesinin ekonomik kayıpları olacağı noktasında herkes hem fikir.
Bu durumda Erdemir’in kazanımlarından ne kadar memnun olmuş isek, belediyemizin kayıplarından bir o kadar üzüntü duyuyoruz. Duymalıyız da..
Peki çözüm için  orta yol var mı elbette olmalı, karar vericiler, taraflar bir araya gelmeli, güçlenen Erdemir gibi belediyemizin de güçlenmesi güçlü kalması için kalıcı projeler üretmelidirler.. burada görev büyüklere bizleri yönetenlere düşmektedir.
 Belediye başkanımız bizleri gündemle ilgili olarak bilgilendirme ve Basın toplantısı yapacağını bildirilen yazılı davetini aldık konu Ereğli’nin geleceği olunca duyarsız kalamazdık. “Davet edildiğin yere gitmek de erinme. Davet edildilmediğin yerde görünme” düsturu ile bahsi geçen toplantıya katılım sağladık. 
Sayın belediye Başkanımız dünden bugüne bir nostalji çizdi , beraberinde güzel hazırlanmış bir video izledik anılarımız tazelendi. Teşekkür ederiz. 
Geçmişi hatırlayıp geçmişte kalmakta, geçmişteki insanları övmekte, yermekte bugünün sorunlarını çömez, dünde kalmış metotlarla sokaklarda yürümekle, denizde sandal içinde odun yakmakla, kapı önlerine siyah çelenk bırakmakla sorunu çözmez, zaten çözmedi. bu metotlarla dün hayırlı bir netice vermediği gibi bu günde vermez. Sadece zaman kaybı olur kanı kaymayan insanlarımızın gazını almış oluruz..
Geçmişte bazı siyasetle uğraşan bazı insanlarımızın, Erdemir’in  özel endüstri bölgesi kapsamına alınmasını savunduğu gerçeği olduğu gibi, günümüz siyasetçilerinden başta bölge millet vekilimiz Av. Saffet Bozkurt  başta olmak üzere bir çok siyasetle uğraşan insanlarımız, Kdz.Ereğli belediyesi zarar görür düşüncesi ile karşı çıkmıştır. Belediyemiz tarafında yer almış ve mücadele vermişlerdir. Bunlar bilinirken toptancı yaklaşımla insanları karalamayı doğru bulmuyoruz.
Ancak tarafların bir araya gelmesi diyalog dili ile olur kırıp dökmekle olmaz, inancımızı yineliyoruz..
Erdemir’in tel örgüsü dışında kalan ukdesindeki başta lojmanlar alanı gibi taşınmazlarının tasarrufu hakkında düşüncesini komu oyu ile paylaşması elzem hale gelmiştir. 
Erdemir kullanmadığı stadını ,spor tesislerini ilgi kurumların tasarrufuna vermeli başta öğrencilerimiz, gençlerimiz ve halkımız atıl duran bu tesislerden faydalanmalıdır. Bunları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapabilir inancındayız. 
Erdemir’in Ö.E.B. Olması neticesinde Ereğli’de yaşayan insanlarımız dan personel alacağı söylemleri ortada dolaşıyor gerçekleşirse seviniriz.
 Fakat iki konuyu bir birine ilişkilendirmek doğru olmaz, elbette elaman alımında öteden beri birinci tercih Ereğli’de yaşayan, bölgemizde yaşayan insanlarımızın evlatları öncelikli olmalı.
Zira Ereğli demek Erdemir demektir, Erdemir demek Ereğli demektir. Her ikisi et tırnak gibidir. Ayırmaya teşebbüs etmek, aksini savunmak kimseye fayda sağlamaz. Şimdilik konuya nokta koyuyoruz. Gündem ve konuları dikkatle takip ediyoruz."

Ereğli haberleri

Kaynak: Haber merkezi