Beyaz et sektöründe önemli bir yere sahip olan Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç firmaları, kesimhanelerinden Büyüksu Deresi'ne zehirli atık boşaltmaları nedeniyle toplamda 5 milyon 800 bin TL para cezasına çarptırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, firmaların zehirli atık boşaltmalarını tespit ederek bu ağır cezaları uyguladı.

Gece Denetimlerinde Zehirli Atık Skandalı

İnşaatta Korkunç Ölüm! 55 Yaşındaki İşçi Ölü Bulundu İnşaatta Korkunç Ölüm! 55 Yaşındaki İşçi Ölü Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, gece gerçekleştirdikleri denetimlerde Akpiliç firmasının Büyüksu Deresi'ne zehirli atık boşalttığını tespit etti. Bu çevre kirliliği nedeniyle Akpiliç'e 1 milyon 160 bin TL ceza kesildi. Ekipler, derenin rengini değiştiren zehirli atıkların görüntülerini belgeledi.

Beypiliç ve Erpiliç'e Ek Cezalar

Daha önce 5 milyon TL'ye yakın ceza kesilen Beypiliç ve Erpiliç firmalarına, çevre kirliliğine devam etmeleri nedeniyle ek cezalar uygulandı. Beypiliç'in dereye boşalttığı su numuneleri, testleri geçemeyince firmaya 1 milyon 160 bin TL daha ceza verildi. Erpiliç firması ise uyarılara rağmen kirli atık boşaltmaya devam ettiği için normal cezanın üç katı olan 3 milyon 480 bin TL ceza aldı.

Bolu Valiliği, çevre kirliliğine neden olan firmalar hakkında "çevreyi kasten kirletmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen ekipler, gece gündüz denetimlerine devam ederken, bu tür faaliyetlere karşı sert önlemler alınacağı belirtildi.

Bolu Haberleri

Kaynak: İHA